Piure de cartofi cu carne de pui

 

IMG_3106

Ingrediente :
carne de pui fiarta
2 lg ulei
1 ceapa
sare
piper
busuioc proaspat sau uscat
1 lg vin
2 lg ketchup
cartofi fierti
1 lg unt
2 lg smantana
1 ou

Citeste mai departe … >>>

Mod de preparare : 
Carnea fiarta ramasa de la supa  o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori 😀
Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.
Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe foc cam 3 minute, apoi adaugam sare, piper, busuioc, vinul si ketchup-ul; amestecam pentru omogenizare, tot pe foc , pentru inca 3 minute.

Ungem cu unt o forma , asezam un strat de piure, apoi stratul de carne si la sfarsit stratul de piure; deasupra ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se coace oul de deasupra.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim langa o salata de sfecla rosie sau salata de cruditati, salata de castraveti murati, eventual cu un sos de usturoi… fiecare dupa bunul plac .

Va poftesc sa incercati aceasta reteta, pe care am servit-o pentru prima data la Sibiu, la matusa mea Chetza. O pup pentru reteta asta reusita si absolut delicioasa !

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

8 Comentarii

  1. TeoBucatar

    Foarte faina ideea.Arata tare bine in sectiune!Pupici!

    Răspuns
  2. Emily

    arata minunat! super idee :*

    Răspuns
  3. In bucatarie cu Aziz

    Uite asta am facut eu cu mancarica de cartofi de care nimeni nu a vrut sa se atinga ,dar a doua zi cand am scos asa zisa ,,musaka,,de la cuptor a fost grozava,asta e cu moftorosii ,pup o zi minunata sa ai!!

    Răspuns
  4. Adela Zilahi

    Buna idee !! i bine cand schimbi sub alta varianta!! Foarte bine arata! Pupici!

    Răspuns
  5. feliciacristea

    foarte ingenioasa reteta, e totusi altceva decat musacaua !! mai dietetica si mai usor de facut !

    Răspuns
  6. René Demeter

    Aduce a shepard's pie, dar fiind facuta cu pui, devine un fel de farmer's pie 🙂
    Indiferent cum ii zice, pare super faina.
    Ai un vot de la mine!

    Răspuns
  7. laura

    Fantastic..si eu am o tusa la sibiu pe care o cheama Lucretia zisa,, tusa cheta”.Foaret ingenioasa reteta.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente : piept de pui cu piele si os (circa 1 kg) 1 ceapa medie 2 morcovi mici 1 telina mica 1 patrunjel 1/2 cana orez 1-2 lg ulei   200 ml smantana 3 galbenusuri zeama de la 1 lamaie   patrunjel verde tocat   Mod de preparare : Intr-o oala punem...

Gnocchi cu sos de branza

Gnocchi cu sos de branza

Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata   Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

Ciulama de pui

Ciulama de pui

Ciulama de pui   Ingrediente : 6 ciocanele de pui 4 lg faina sare piper 5 catei de usturoi 4 lg ulei apa nucsoara (optional) Mod de preparare Ciulama de pui : Intr-o oala punem ciocanelele sa fiarba in apa cu sare, timp de 15 minute. Scoatem ciocanelele si le...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4