Ingrediente :
carne de pui fiarta
2 lg ulei
1 ceapa
sare
piper
busuioc proaspat sau uscat
1 lg vin
2 lg ketchup
cartofi fierti
1 lg unt
2 lg smantana
1 ou
Mod de preparare :
Carnea fiarta ramasa de la supa o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori 😀
Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.
Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe foc cam 3 minute, apoi adaugam sare, piper, busuioc, vinul si ketchup-ul; amestecam pentru omogenizare, tot pe foc , pentru inca 3 minute.
Ungem cu unt o forma , asezam un strat de piure, apoi stratul de carne si la sfarsit stratul de piure; deasupra ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se coace oul de deasupra.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim langa o salata de sfecla rosie sau salata de cruditati, salata de castraveti murati, eventual cu un sos de usturoi… fiecare dupa bunul plac .
Va poftesc sa incercati aceasta reteta, pe care am servit-o pentru prima data la Sibiu, la matusa mea Chetza. O pup pentru reteta asta reusita si absolut delicioasa !
Foarte faina ideea.Arata tare bine in sectiune!Pupici!
arata minunat! super idee :*
Arata foarte apetisant.Te pup!
Uite asta am facut eu cu mancarica de cartofi de care nimeni nu a vrut sa se atinga ,dar a doua zi cand am scos asa zisa ,,musaka,,de la cuptor a fost grozava,asta e cu moftorosii ,pup o zi minunata sa ai!!
Buna idee !! i bine cand schimbi sub alta varianta!! Foarte bine arata! Pupici!
foarte ingenioasa reteta, e totusi altceva decat musacaua !! mai dietetica si mai usor de facut !
Aduce a shepard's pie, dar fiind facuta cu pui, devine un fel de farmer's pie 🙂
Indiferent cum ii zice, pare super faina.
Ai un vot de la mine!
Fantastic..si eu am o tusa la sibiu pe care o cheama Lucretia zisa,, tusa cheta”.Foaret ingenioasa reteta.