Ingrediente :
1 piept de pui
1 lg smantana
1 lg ulei
1 lgt mustar
3 catei usturoi
sare
piper
boia dulce sau iute
200 g fulgi de porumb
2 lg usturoi granulat
1 ou
5 lg faina
100 ml lapte
sare
piper
300 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare :
Pieptul de pui il taiem bucati mai mici; intr-un bol amestecam smantana, uleiul, mustarul, sarea, piperul, boiaua dulce (eu am facut pentru copii) sau iute si cateii de usturoi pasati. Prin acest amestec trecem fiecare bucatica de piept de pui, le asezam intr-o punga si dam la frigider pentru 3-4 ore.
Dupa ce au trecut cele 3-4 ore de macerat, pregatim intr-un castron : batem oul cu ajutorul unei furculite, adaugam cate o lingura de faina, cate o lingura de lapte pana le finalizam . adaugam sare si piper dupa gust.
Fulgii de porumb i-am bagat in robotul de bucatarie pentru a-i marunti si i-am amestecat cu usturoiul granule.
Intr-o tigaie punem uleiul la incis pe foc. Pieptul de pui il dam prin amestecul cu ou, apoi prin fulgii de porumb si ii asezam in tigaia cu ulei ; ii lasam la prajit la foc mic pana se rumenesc pe ambele parti.
Se scot pe un servet absorbant pentru a lua excesul de uleiul. Se servesc lanaga o portie de carofi prajiti, piure de cartofi, orez fiert si o portie de ketchup dulce sau iute.
Va doresc multa pofta. Sunt un fel de KFC de casa 😀
Multumesc bitza pentru reteta !
arata extrem de apetisant! :*
Arata tare bine! Ma invita la masa! 🙂 Pupici!
Asa imi plac si mie.Delicioase.Pupici!
Ma bucur ca le-ai incercat si ca v-au placut 🙂 <3 pupici
Super bun!!Imi place mult!Pup!
Mmmmmm ce minunatie…imi plac si mie…Pupici si o seara placuta!!!