Piept de pui cu fulgi de porumb
IMG_2805

Ingrediente :
1 piept de pui
1 lg smantana
1 lg ulei
1 lgt mustar
3 catei usturoi
sare
piper
boia dulce sau iute

200 g fulgi de porumb
2 lg usturoi granulat

1 ou
5 lg faina
100 ml lapte
sare
piper

300 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare :
Pieptul de pui il taiem bucati mai mici; intr-un bol amestecam smantana, uleiul, mustarul, sarea, piperul, boiaua dulce (eu am facut pentru copii) sau iute si cateii de usturoi pasati. Prin acest amestec trecem fiecare bucatica de piept de pui, le asezam intr-o punga si dam la frigider pentru 3-4 ore.

Dupa ce au trecut cele 3-4 ore de macerat, pregatim intr-un castron : batem oul cu ajutorul unei furculite, adaugam cate o lingura de faina, cate o lingura de lapte pana le finalizam . adaugam sare si piper dupa gust.
Fulgii de porumb i-am bagat in robotul de bucatarie pentru a-i marunti si i-am amestecat cu usturoiul granule.

Intr-o tigaie punem uleiul la incis pe foc. Pieptul de pui il dam prin amestecul cu ou, apoi prin fulgii de porumb si ii asezam in tigaia cu ulei ; ii lasam la prajit la foc mic pana se rumenesc pe ambele parti.
Se scot pe un servet absorbant pentru a lua excesul de uleiul. Se servesc lanaga o portie de carofi prajiti, piure de cartofi, orez fiert si o portie de ketchup dulce sau iute.
Va doresc multa pofta. Sunt un fel de KFC de casa  😀
Multumesc bitza pentru reteta !

IMG_2833-300x199

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Emily

    arata extrem de apetisant! :*

    Răspuns
  2. Adela Zilahi

    Arata tare bine! Ma invita la masa! 🙂 Pupici!

    Răspuns
  3. Andreea Dianu

    Ma bucur ca le-ai incercat si ca v-au placut 🙂 <3 pupici

    Răspuns
  4. Petronela

    Mmmmmm ce minunatie…imi plac si mie…Pupici si o seara placuta!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente : piept de pui cu piele si os (circa 1 kg) 1 ceapa medie 2 morcovi mici 1 telina mica 1 patrunjel 1/2 cana orez 1-2 lg ulei   200 ml smantana 3 galbenusuri zeama de la 1 lamaie   patrunjel verde tocat   Mod de preparare : Intr-o oala punem...

Gnocchi cu sos de branza

Gnocchi cu sos de branza

Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata   Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

Ciulama de pui

Ciulama de pui

Ciulama de pui   Ingrediente : 6 ciocanele de pui 4 lg faina sare piper 5 catei de usturoi 4 lg ulei apa nucsoara (optional) Mod de preparare Ciulama de pui : Intr-o oala punem ciocanelele sa fiarba in apa cu sare, timp de 15 minute. Scoatem ciocanelele si le...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6