Drob de miel
Ingrediente :
organele de la 1 miel ( rinichi, ficat, plamani, splina, inima)
2 oua crude
2 oua fierte
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi verde
sare
piper
1-2 legaturi marar verde
1-2 legaturi patrunjel verde
50 g unt
1 prapure

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
       Incepem prin a spala organele. rinichii ii curatam frumos astfel : luam grasimea de pe ei, apoi ii taiem in 2 si curatam mijlocul alb, indepartam pielea care mai exista . trebuie sa ramana curati. Taiem si traheea plamanilor. inima o taiem si pe ea in 2 si curatam sangele inchegat. Prapurele il spalam bine.
       Fierbem organele de miel in apa. Dupa ce a fiert, nu aruncam supa !!! Lasam sa se raceasca, apoi le tocam marunt cu robotul de bucatarie .
       Intr-o craticioara calim ceapa si usturoiul verde taiate marunt in unt, apoi adaugam organele macinate, ouale crude, sare, piper, mararul si patrunjelul verde taiate marunt, supa cat sa lege compozitia .
       La sfarsit adaugam ouale fierte taiate rondele. Omogenizam compozitia.
       Intr-o forma de chec sau forma yena asezam prapurele spalat,. Il ridicamdeasupra marginilor formei. Asezam compozitia, iar peste ea tragem marginile prapurelui.
       Dam la cuptor pana se rumeneste frumos prapurele.
       Reteta este a mamei mele, care si ea la randul ei a invata-o dintr-o carte de bucate, in tineretea ei :d .
           Va doresc pofta buna !

3 Comentarii

  1. Mimmi

    Am facut si noi,e foarte gustos ! Pup

    Răspuns
  2. Timea

    bun, bun drobul… pup

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente : piept de pui cu piele si os (circa 1 kg) 1 ceapa medie 2 morcovi mici 1 telina mica 1 patrunjel 1/2 cana orez 1-2 lg ulei   200 ml smantana 3 galbenusuri zeama de la 1 lamaie   patrunjel verde tocat   Mod de preparare : Intr-o oala punem...