Ciorba de fasole cu ciolan

Ingrediente :
1 ciolan afumat
300 g fasole uscata (rosie)
1 morcov
1 ceapa
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
sare
piper
2 lg frunze tarhon
3 catei de usturoi
1 lgt marar uscat (optional)

Rantas :
2 lg ulei
1 lg faina
1 lg boia dulce
150 ml bulion

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu e nevoie, deoarece are ciolanul destula sare.

Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa fiarba (cam 40 minute), apoi il punem peste fasolea aproape fiarta si mai lasam cam 20 de minute; verificam daca fasolea si ciolanul sunt fierte.

 

Luam spuma de deasupra si adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete mici; lasam sa fiarba si legumele.

Intr-o tigaie punem 2 lg ulei si 1 lg boia. Nu lasam pe foc decat cat momogenizam compozitia, apoi stingem cu bulion si cu apa din ciorba, dupa care o turnam peste ciorba.

Amestecam si dam de pe foc deoparte. Frunzele de tarhon le taiem marunt si le aruncam in oala. Optional puteti pune frunze de marar uscate (mie asa imi place).Usturoiul trecut prin presa de usturoi.

Eu nu am pus usturoi , ci un amestec de rosii cu usturoi , facut de mama, toamna trecuta, pe care il pot folosi si la fripturi.

Va doresc pofta buna !

4 Comentarii

  1. DiaMar-bucataria galbena

    Nici nu-ti spun de cand ma chinui sa gatesc mancarea aceasta.Cumpar fasole si mereu le gatesc in alt mod,dar vine si randul ciorbei.Insa pana atunci servesc de la tine.Te pup!

    Răspuns
  2. alinutzika

    ador ciorbica aceasta!!!!! Am admirat-o si pe bucataras. Pup

    Răspuns
  3. Timea

    Buna tare ciorba de fasole! imi place tare mult!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente : piept de pui cu piele si os (circa 1 kg) 1 ceapa medie 2 morcovi mici 1 telina mica 1 patrunjel 1/2 cana orez 1-2 lg ulei   200 ml smantana 3 galbenusuri zeama de la 1 lamaie   patrunjel verde tocat   Mod de preparare : Intr-o oala punem...

Gnocchi cu sos de branza

Gnocchi cu sos de branza

Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata   Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

Ciulama de pui

Ciulama de pui

  Ingrediente : 6 ciocanele de pui 4 lg faina sare piper 5 catei de usturoi 4 lg ulei apa nucsoara (optional) Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Intr-o oala punem ciocanelele sa fiarba in apa cu sare, timp de 15 minute. Scoatem ciocanelele si le...