Ingrediente :
1 ciolan afumat
300 g fasole uscata (rosie)
1 morcov
1 ceapa
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
sare
piper
2 lg frunze tarhon
3 catei de usturoi
1 lgt marar uscat (optional)
Rantas :
2 lg ulei
1 lg faina
1 lg boia dulce
150 ml bulion
Mod de preparare :
Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu e nevoie, deoarece are ciolanul destula sare.
Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa fiarba (cam 40 minute), apoi il punem peste fasolea aproape fiarta si mai lasam cam 20 de minute; verificam daca fasolea si ciolanul sunt fierte.
Luam spuma de deasupra si adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete mici; lasam sa fiarba si legumele.
Intr-o tigaie punem 2 lg ulei si 1 lg boia. Nu lasam pe foc decat cat momogenizam compozitia, apoi stingem cu bulion si cu apa din ciorba, dupa care o turnam peste ciorba.
Amestecam si dam de pe foc deoparte. Frunzele de tarhon le taiem marunt si le aruncam in oala. Optional puteti pune frunze de marar uscate (mie asa imi place).Usturoiul trecut prin presa de usturoi.
Eu nu am pus usturoi , ci un amestec de rosii cu usturoi , facut de mama, toamna trecuta, pe care il pot folosi si la fripturi.
Va doresc pofta buna !
Nici nu-ti spun de cand ma chinui sa gatesc mancarea aceasta.Cumpar fasole si mereu le gatesc in alt mod,dar vine si randul ciorbei.Insa pana atunci servesc de la tine.Te pup!
ador ciorbica aceasta!!!!! Am admirat-o si pe bucataras. Pup
Mmm, buna rau de tot, ciorbita!!!Pup!
Buna tare ciorba de fasole! imi place tare mult!