Budinca de conopida

Ingrediente :
1 conopida medie
100 g unt
2 lg faina
250 ml lapte
2 galbenusuri
100 g cascaval ras
100 g sunca Praga
3 lg pesmet
sare

Citeste mai mult … >>>

piper (optional)

smantana
parmezan

Mod de preparare :

Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte.
Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic.
Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir subtire peste untul topit, amestecand pana se ingroasa .
Luam de pe foc si adaugam galbenusurile de ou pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Adaugam si cascavalul dat pe razatoarea mica. Daca mai este necesar, adaugam sare. Omogenizam bine.

Intr-o forma de tarta (d = 25 cm), unsa cu unt si peste care am presarat 3 linguri cu pesmet, asezam buchetelele de conopida stoarse de apa. Deasupra punem sunca Praga taiata bucatele, iar apoi sosul alb .

Dam la cuptor la foc mic, timp de 30-40 minute ( pana cand se rumeneste putin deasupra ).

Taiem o bucatica, asezam o lingura cu smantana deasupra si parmezan ras.

Eu am presarat parmezan ras peste toata conopida 🙂

Suuper gustoasa ! Va doresc pofta buna ! 🙂

8 Comentarii

  1. Timea

    Arata minunat! As incerca si eu fara cascaval :). Pup

    Răspuns
  2. Adnia

    ce pofta mi-ai facut! ai un premiu la mine pe blog! te pup!

    Răspuns
  3. Cristina

    Delicioasa! Imi place conopida gratinata!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente : piept de pui cu piele si os (circa 1 kg) 1 ceapa medie 2 morcovi mici 1 telina mica 1 patrunjel 1/2 cana orez 1-2 lg ulei   200 ml smantana 3 galbenusuri zeama de la 1 lamaie   patrunjel verde tocat   Mod de preparare : Intr-o oala punem...

Gnocchi cu sos de branza

Gnocchi cu sos de branza

Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata   Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

Ciulama de pui

Ciulama de pui

  Ingrediente : 6 ciocanele de pui 4 lg faina sare piper 5 catei de usturoi 4 lg ulei apa nucsoara (optional) Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Intr-o oala punem ciocanelele sa fiarba in apa cu sare, timp de 15 minute. Scoatem ciocanelele si le...