Ingrediente :
1 conopida medie
100 g unt
2 lg faina
250 ml lapte
2 galbenusuri
100 g cascaval ras
100 g sunca Praga
3 lg pesmet
sare
piper (optional)
smantana
parmezan
Mod de preparare :
Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte.
Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic.
Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir subtire peste untul topit, amestecand pana se ingroasa .
Luam de pe foc si adaugam galbenusurile de ou pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Adaugam si cascavalul dat pe razatoarea mica. Daca mai este necesar, adaugam sare. Omogenizam bine.
Intr-o forma de tarta (d = 25 cm), unsa cu unt si peste care am presarat 3 linguri cu pesmet, asezam buchetelele de conopida stoarse de apa. Deasupra punem sunca Praga taiata bucatele, iar apoi sosul alb .
Dam la cuptor la foc mic, timp de 30-40 minute ( pana cand se rumeneste putin deasupra ).
Taiem o bucatica, asezam o lingura cu smantana deasupra si parmezan ras.
Eu am presarat parmezan ras peste toata conopida 🙂
Suuper gustoasa ! Va doresc pofta buna ! 🙂
Buna tare!Ador conopida!Pupici!
Sunt sigura ca e foarte gustoasa! Pup
Imi place conipida,dar nu prea gatesc fiindca alor mei nu le place.Pot servi de la tine?
Te pup!
Gratinata frumooos de tot!
Va pup fetelor si va imbratisez cu drag ! 🙂
Arata minunat! As incerca si eu fara cascaval :). Pup
ce pofta mi-ai facut! ai un premiu la mine pe blog! te pup!
Delicioasa! Imi place conopida gratinata!