Vargabeles
IMG_1342
Ingrediente :
200 g taitei lati (tagliatelle)
500 g branza de vaci
200 g smantana 
2 plicuri zahar vanilat
200 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
3 lg unt topit
3 oua
1 mar mic
50 g stafide (inmuiate in rom cu apa calduta)
 
Crusta :
10-12 biscuiti
3 lg zahar brun
2 lg unt topit
 
Mod de preparare :
       Fierbem taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intr-un castron mixam branza de vaci, smantana, zaharul, zaharul vanilat,untul topit, coaja rasa de lamaie (pentru o textura fina folositi blenderul vertical), apoi adaugam cate un galbenus , marul taiat cubulete mici (si stafidele,pe care eu nu le-am pus), taiteii scursi de apa, si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam cu o lingura.
 
IMG_1305
IMG_1306
IMG_1307
IMG_1308
       Compozitia o turnam intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si pudrata cu pesmet.
Crusta : maruntim biscuitii in blender, apoi peste ai adaugam zaharul si untul topit .
 
IMG_1309
 
IMG_1310
       Coacem la 180 de grade Celsius, circa 35-40 minute.
 
IMG_1311
 
       Lasam sa se raceasca si servim. Este foarte buna si a doua zi.
 
IMG_1342
 
Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
 
 
Inspiratie : http://www.e-retete.ro/retete/vargabeles

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Cloud Bread

Cloud Bread

Ingrediente : 3 albusuri 30 g zahar 15 g amidon alimentar colorant albastru Mod de preparare : Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, amidonul alimentar si colorantul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Cu ajutorul...