Ingrediente :
200 g taitei lati (tagliatelle)
500 g branza de vaci
200 g smantana
2 plicuri zahar vanilat
200 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
3 lg unt topit
3 oua
1 mar mic
50 g stafide (inmuiate in rom cu apa calduta)
Crusta :
10-12 biscuiti
3 lg zahar brun
2 lg unt topit
Mod de preparare :
Fierbem taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intr-un castron mixam branza de vaci, smantana, zaharul, zaharul vanilat,untul topit, coaja rasa de lamaie (pentru o textura fina folositi blenderul vertical), apoi adaugam cate un galbenus , marul taiat cubulete mici (si stafidele,pe care eu nu le-am pus), taiteii scursi de apa, si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam cu o lingura.
Compozitia o turnam intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si pudrata cu pesmet.
Crusta : maruntim biscuitii in blender, apoi peste ai adaugam zaharul si untul topit .
Coacem la 180 de grade Celsius, circa 35-40 minute.
Lasam sa se raceasca si servim. Este foarte buna si a doua zi.
Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
Inspiratie : http://www.e-retete.ro/retete/vargabeles
Please follow and like us:
0 Comentarii