Ingrediente :
350 g capsuni congelati
120 g zahar
2 lg zeama de lamaie
2 lg apa
2 galbenusuri
2 lg rase amidon alimentar
1 lg unt
Mod de preparare :
Intr-o cratita punem capsunile congelate, apa, zeama de lamaie si zaharul, pe foc mediua, circa 10-12 minute. Luam de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca, apoi cu blenderul vertical terciuim; strecuram printr-o sita de inox. Punem din nou in cratita pe foc si adaugam galbenusurile, amestecam, apoi amidonul, amestecam pana cand compozitia se ingroasa, iar la urma untul. Crema obtinuta o turnam intr-un borcan si o lasam sa se raceasca.
Daca dorim sa o folosim o tinem la frigider minim 2 ore.
Spor !!
Este o crema foarte buna pentru diverse prajituri sau fursecuri.
Cu acest curd am umplut aceste paleuri : https://miremirc.ro/2017/11/20/paleuri-cu-strawberry-curd-si-crema-de-branza/
0 Comentarii