Sos de caramel

Ingrediente :

250 g zahar brun

190 ml smantana pentru frisca

70 g unt

Mod de preparare :

Caramelizam zaharul intr-o cratita de inox cu fund dublu si pereti mai inalti, luam de pe foc si adaugam smantana pentru frisca, punem din nou pe foc , amestecand mereu, pana cand smantana este incorporata, adaugam untul de la temperatura camerei , amestecand mereu. Tinem caramelul pe foc mediu spre mic, circa 5 minute, amestecand mereu in el. Dam de pe foc , turnam caramelul intr-un borcanel si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei, acoperim cu capacul si il dam la frigider. Il putem pastra circa 2 saptamani , chiar 1 luna in frigider.

Sosul de caramel l-am folosit la https://miremirc.ro/2016/11/24/cheesecake-cu-caramel/, dar se poate folosi si la umplerea biscuitilor, glazurarea eclerelor : https://miremirc.ro/2013/01/24/eclere-cu-vanilie-si-frisca/ , in prajituri, clatite umplute cu branza de vaci …

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5