Ingrediente :
250 g zahar brun
190 ml smantana pentru frisca
70 g unt
Mod de preparare :
Caramelizam zaharul intr-o cratita de inox cu fund dublu si pereti mai inalti, luam de pe foc si adaugam smantana pentru frisca, punem din nou pe foc , amestecand mereu, pana cand smantana este incorporata, adaugam untul de la temperatura camerei , amestecand mereu. Tinem caramelul pe foc mediu spre mic, circa 5 minute, amestecand mereu in el. Dam de pe foc , turnam caramelul intr-un borcanel si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei, acoperim cu capacul si il dam la frigider. Il putem pastra circa 2 saptamani , chiar 1 luna in frigider.
Sosul de caramel l-am folosit la https://miremirc.ro/2016/11/24/cheesecake-cu-caramel/, dar se poate folosi si la umplerea biscuitilor, glazurarea eclerelor : https://miremirc.ro/2013/01/24/eclere-cu-vanilie-si-frisca/ , in prajituri, clatite umplute cu branza de vaci …
0 Comentarii