Salam de biscuiti

Ingrediente :
500 g biscuiti
3 lg cacao
50 g rahat ( optional )
100 g unt
300 ml lapte
100 g zahar
50 g ciocolata neagra (55%)
2 lg esenta de rom
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare Salam de biscuiti :
Sfaramam biscuitii (ii asezam intr-o pungasi ii zdrobim cu sucitorul din lemn), apoi ii amestecam cu pudra de cacao si rahatul (cine doreste).
Intr-o craticioara punem untul, zaharul, laptele si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine , pe foc, pana cand obtinem o compozitie omogena. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Turnam peste biscuiti. Amestecam cu grija.
Intindem o folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei, apoi asezam cu grija compozitia de biscuiti. Rulam strans si dam la rece pentru minim 2 ore. Salamul de biscuiti il scoatem din folia de aluminiu si il asezam pe o alta folie de aluminiu pe care am presarat zahar pudra cu aroma de vanilie. Rulam salamul prin zaharul pudra, apoi il intindem usor cu mana pentru ca surplusul de zahar sa cada.
Super mega delicios ! Spor la praiturit !! 🙂
p.s. : Pentru cine doreste Salam de biscuiti de post, poate inlocui untul cu margarina si laptele cu apa sau lapte de soia, lapte de cocos…, poate pune bucatele de nuci si rahat si/sau stafide.
Please follow and like us:
0 Comentarii