Ingrediente :
500 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)
500 ml lapte
180 g zahar
1 pastaie de vanilie
20 g gelatina
300 g zmeura congelata
2 lg zahar
Mod de preparare :
Foile de gelatina le hidratam in apa rece, circa 10 minute. Cine foloseste gelatina granulata o hidrateaza in 100 ml apa rece.
Laptele si frisca lichida sau smantana pentru frisca , impreuna cu zaharul si semintele de vanilie le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba si zaharul este topit. Luam de pe foc, strecuram de seminte si lasam circa 3-5 minute sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina hidratata , scursa de apa.
Omogenizam bine si turnam intr-o forma sau in cupe, trecute prin apa rece.
Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider pentru circa 4 ore sau de seara pana dimineata.
Pentru a scoate panna cotta din forma, trebuie sa scufundam tava in apa fierbinte pentru circa 20 de secunde, apoi o rasturnam invers pe un platou.
Eu am taiat dreptunghiuri din Panna cotta, le-am decorat cu frisca si cu sos de zmeura. (am fiert zmeura cu zaharul circa 15 minute, apoi am lasat sa se raceasca).
Super rapida si super delicioasa ! 🙂
Spor la pregatit reteta !
Please follow and like us:
0 Comentarii