Panna cotta cu ciocolata si cafea

Ingrediente :
200 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar
2 plicuri gelatina granule (20 g)
200 g ciocolata neagra
200 ml espresso indulcit

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute
Laptele, zaharul si smantana le punem intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba.

Luam craticioara de pe foc, adaugam espresso indulcit (care si el este fierbinte, pentru ca tocmai l-am facut ), ciocolata taiata bucatele mici (eu am folosit 100 g ciocolata alba si 100 g ciocolata cu lapte – asta am avut in casa, dar cine doreste o panna cotta mai inchisa la culoare trebuie sa foloseasca ciocolata neagra), amestecand pana se topeste toata ciocolata. La sfarsit adaugam gelatina hidratata si topita pe foc mic. (fara sa fiarba, deoarece isi pierde proprietatile) Turnam intr-o forma de chec (11*31 cm) stropita cu apa rece si tapetata cu folie alimentara sau in 8 forme de sticla.

 

Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam pe un platou de servit.

  Decor : diverse decoratiuni de ciocolata sau sirop de ciocolata .

 

Sugestie : pentru obtinerea unei panna cotta mai cremoase si mai consistente, puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca.

9 Comentarii

  1. dian@

    arata tare bine panna cotta!cu siguranta gustul e minunat!

    Răspuns
  2. Paula Gafitescu

    Superb, nici nu vreau sa ma gandesc ca bun e, ca imi place combinatie la maxim! Pup

    Răspuns
  3. Cristina

    Cafea si ciocolata… nu puteam lipsi de la asta!

    Răspuns
  4. Adina

    O frumusete de desert!:)

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...