Panna Cotta cu Amarulla

IMG_1098

Ingrediente :
300 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte
15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate )
50 g zahar pudra
100 ml lichior Amarulla
esenta de vanilie

Decor :
biscuiti Amarettini
sirop de ciocolata Nesquik


Mod de preparare :
Hidratam 4 g gelatina in 2 lg apa rece, timp de 10 minute.
Punem lichiorul intr-o cratita, pe foc mic sa se incalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi topim gelatina in el. Il turnam in 4 boluri de sticla (cca 200 ml fiecare) si dam la congelator pana pregatim panna cotta (sau la frigider pentru 1 ora).

Restul de gelatina (adica 11 g) o hidratam in 100 ml apa rece.
Smantana o amestecam cu laptele si zaharul pudra (eu am folosit 80 g ). Punem pe foc mic sa se incalzeasca, adaugam esenta de vanilie, iar in acest amestec topim gelatina pe care am hidratat-o timp de 10 minute. Amestecam bine .

Acest amestec il turnam in mod egal peste jeleul de Amarulla si dam la frigider pentru minim 3 ore.

 

Dupa „expirarea” celor 3 ore , scoatem bolurile din frigider, le scufundam pentru cateva secunde in apa fiarta si rasturnam pe farfurioara.
Decoram cu sirop de ciocolata Nesquik si cu biscuiti Amarettini

Panna Cotta cu Amareto este un desert delicios, rapid, rece , fin si usor de realizat.
Spor la treaba ! 🙂

4 Comentarii

  1. Adnia

    m-a atras numele retetei, pt ca nu stiam ce e Amarulla:)

    Răspuns
  2. Poliana

    Minunat arata, si cred ca si gustul e pe masura. Imi place tare mult si prezentarea! Pup

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    Arata tare bine!!!Mmm, cred ca e foarte buna!Pupici!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...