Strat branza : 4 oua 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 3 lg faina 600 g branza de vaci grasa 100 g stafide Strat smantana si cacao : 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 500 ml smantana grasa 3 lg cacao Strat nuci : 4 albusuri 4 lg...
Malai cu lapte batut
Malai cu lapte batut 1 cana = 300 ml Ingrediente : 1+1/2 cana malai 1/2 cana gris 1/2 cana faina 1 cana zahar 100 ml ulei 4 oua mari 1 cana lapte 600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt) 1 lgt esenta de vanilie 1 plic praf de copt un varf lingurita de sare...
Far breton cu prune
Ingrediente : 120 g faina 100 g zahar 4 oua 500 ml lapte 50 ml rom 1 lgt esenta de vanilie 200 g prune unt pt uns forma 20 g unt topit scortisoara (optional) Mod de preparare : Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o...
American pancakes
Ingrediente : 4 oua un praf de sare 5 lg zahar 1/2 lgt rasa bicarbonat 3 lgt rase praf de copt 400 g faina 500 ml lapte 6 lg ulei 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare : Mixam galbenusurile cu praful de sare, circa 2 minute, adaugam apoi uleiul treptat,...
Galuste cu prune (Gomboti)
Aluat : 1,3 kg cartofi 1 lgt sare 3 oua 4 lg gris 4 lg ulei 300 g faina prune+zahar Tavalit : pesmet zahar 1 plic zahar vanilat ulei Mod de preparare : Aluat : fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca , apoi ii curatam de coaja si ii...
Napolitane cu crema de ciocolata
Ingrediente : 250 g unt 250 g zahar pudra 4 lg lapte 200 g ciocolata neagra 8 galbenusuri 5 foi de napolitane (27*37 cm) Mod de preparare : Mixam spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam laptele treptat, apoi ciocolata rupta bucatele si punem pe...
Panna cotta cu zmeura
Ingrediente :500 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)500 ml lapte180 g zahar1 pastaie de vanilie20 g gelatina 300 g zmeura congelata 2 lg zahar Mod de preparare : Foile de gelatina le hidratam in apa rece, circa 10 minute. Cine foloseste gelatina...
Crema de zahar ars
Ingrediente :1 l lapte8 oua350 g zahar2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare : Intr-o craticioara caramelizam 150 g zahar, apoi cu el tapetam peretii vasului. Trecem sub jet de apa rece peretii exteriori ai cratitei . Lasam deoparte. Ouale le mixam...
Vargabeles
Ingrediente :200 g taitei lati (tagliatelle)500 g branza de vaci200 g smantana 2 plicuri zahar vanilat200 g zaharcoaja rasa de la 1 lamaie3 lg unt topit3 oua1 mar mic50 g stafide (inmuiate in rom cu apa calduta) Crusta :10-12 biscuiti3 lg zahar brun2 lg unt topit Mod...
Placinta cu iaurt si sirop
Ingrediente :400 g foi de placinta6 oua250 g zahar250 ml ulei300 g iaurt 1 plic praf de copt1 lg zeama de lamaie1 lgt esenta de vanilie2 ml esenta de romcoaja rasa de la 1 lamaie Sirop :200 g zahar300 ml apa fiarta Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu...
Pasca fara aluat
Ingrediente :5 oua8 lg zahar600 g branza de vaci grasa100 g stafide inmuiate in apa calduta1 fiola esenta rom2 fiole esenta vaniliecoaja rasa de la 1 lamaie1 plic praf de copt (10 g)2 lg zeama de lamaie5 lg faina Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de...
Ciocolata de casa cu alune
Ingrediente :100 ml apa200 g zahar125 g unt260 g lapte praf50 g cacao1 lgt rom50 g alune de padure Mod de preparare : Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam craticioara pe foc, amestecand din cand in cand, iar din momentul in care incepe sa fiarba...
Napolitane cioco-duo
Napolitane cioco-duo 3 foi de napolitane Ciocolata cacao :4 oua200 g zahar100 g unt 2 lg cacao300 g biscuiti Ciocolata alba :100 ml apa400 g zahar200 g unt400 g lapte praf Mod de preparare Napolitane cioco-duo : Ciocolata cacao : mixam spuma ouale cu...
Macaroane cu branza la cuptor
Ingrediente : 250 g paste tagliatelle 4 oua mari 200 g zahar 3 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamaie 100 g stafide inmuiate in rom circa 3 ore 1 plic budinca de vanilie 500 g branza de vaci 100 ml smantana 50 g unt Mod de preparare : Fierbem...
Bomboane Raffaello
Ingrediente : 100 ml apa 180 g zahar 1 plic zahar vanilat 100 g unt 100 g nuca de cocos 300 g lapte praf samburi migdale prajiti Decor: nuca de cocos Mod de preparare : Intr-o craticioara punem apa, zaharul, zaharul vanilat si untul. Punem pe foc mic,...
Salam de biscuiti
Salam de biscuiti Ingrediente : 500 g biscuiti 3 lg cacao 50 g rahat ( optional ) 100 g unt 300 ml lapte 100 g zahar 50 g ciocolata neagra (55%) 2 lg esenta de rom Decor :zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare Salam de biscuiti : Sfaramam biscuitii (ii...
Lapte de pasare
Ingrediente : 1 l lapte 3 oua 2 lg faina 6 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Fierbem laptele cu 4 lg zahar si cu zaharul vanilat. Albusele de ou le mixam spuma tare si cu ajutorul unei lingurite le punem in laptele...
Panna cotta cu ciocolata si cafea
Ingrediente : 200 ml lapte 200 ml smantana pentru frisca 3 lg zahar 2 plicuri gelatina granule (20 g) 200 g ciocolata neagra 200 ml espresso indulcit Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute...
Panna Cotta cu Amarulla
Ingrediente : 300 ml smantana pentru frisca 200 ml lapte 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate ) 50 g zahar pudra 100 ml lichior Amarulla esenta de vanilie Decor : biscuiti Amarettini sirop de ciocolata Nesquik Mod de preparare : Hidratam 4 g gelatina in 2 lg...
Inghetata de banane
Ingrediente : 4 banane mari coapte 4 linguri zeama de lamaie 4 lg zahar pudra 400 ml frisca lichida ( sau smantana pentru frisca ) Mod de preparare : Intr-un castron punem bananele curatate de coaja, rupte bucati, zaharul pudra si zeama de lamaie. Le mixam cu ajutorul...
Comentarii recente