Napolitane cu crema de ciocolata

 

DSC_0012

Ingrediente :

250 g unt

250 g zahar pudra

4 lg lapte

200 g ciocolata neagra

8 galbenusuri

5 foi de napolitane (27*37 cm)

 

Mod de preparare :

Mixam spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam laptele treptat, apoi ciocolata rupta bucatele si punem pe foc, intr-o craticioara cu fund dublu . Cu un tel amestecam pana cand ciocolata se topeste si crema se ingroasa. Adaugam si untul bucatele de la temperatura camerei. Tinem pe foc pana cand untul este incorporat bine de tot. Luam deoparte si mixam circa 3-5 minute, apoi lasam sa se raceasca crema. Cu aceasta crema ungem 4 foi de napolitane, folosindu-ne de un cutit. A 5-a foaia de napolitana ramane neunsa. Asezam o greutate peste napolitanele umplute si dam la frigider pentru minim 6 ore sau de seara pana dimineata.

DSC_0191 DSC_0192 DSC_0193 DSC_0196

 

DSC_0298 DSC_0299

DSC_0053

DSC_0012

Spor la pregatit reteta ! 🙂

 

Inspiratie : http://palachinkablog.com/oblande/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...