Ingrediente :
250 g unt
250 g zahar pudra
4 lg lapte
200 g ciocolata neagra
8 galbenusuri
5 foi de napolitane (27*37 cm)
Mod de preparare :
Mixam spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam laptele treptat, apoi ciocolata rupta bucatele si punem pe foc, intr-o craticioara cu fund dublu . Cu un tel amestecam pana cand ciocolata se topeste si crema se ingroasa. Adaugam si untul bucatele de la temperatura camerei. Tinem pe foc pana cand untul este incorporat bine de tot. Luam deoparte si mixam circa 3-5 minute, apoi lasam sa se raceasca crema. Cu aceasta crema ungem 4 foi de napolitane, folosindu-ne de un cutit. A 5-a foaia de napolitana ramane neunsa. Asezam o greutate peste napolitanele umplute si dam la frigider pentru minim 6 ore sau de seara pana dimineata.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Inspiratie : http://palachinkablog.com/oblande/
0 Comentarii