Napolitane cioco-duo
3 foi de napolitane
Ciocolata cacao :
4 oua
200 g zahar
100 g unt
2 lg cacao
300 g biscuiti
Ciocolata alba :
100 ml apa
400 g zahar
200 g unt
400 g lapte praf
Mod de preparare Napolitane cioco-duo :
Ciocolata cacao : mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam untul, mixand bine, iar la final pudra de cacao Compozitia o punem pe baie de aburi pentru circa 30 de minute, amestecand mereu.
Luam craticioara de pe aburi si adaugam biscuitii sfaramati. Omogenizam bine si intindem ciocolata obtinuta pe prima foaie de napolitana. Asezam a doua foaie de napolitana.
Ciocolata alba : intr-o craticioara punem apa si zaharul, pe foc, amestecand mereu, pana se topeste zaharul si obtinem un sirop legat. Adaugam untul, amestecand pana se topeste, tinand craticioara tot pe foc.
Luam craticioara de pe foc si adaugam si laptele praf; omogenizam pentru a nu ramane cocoloase, apoi turnam ciocolata alba peste foaia de napolitana, apoi cea de a treia foaie.
Asezam o greutate uniforma, pana se raceste , apoi o taiem cu un cutit ascutit.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Please follow and like us:
un desert duolicios, arata super si sigur ar avea o gramada de degustori 😀