Malai cu lapte batut
1 cana = 300 ml
Ingrediente :
1+1/2 cana malai
1/2 cana gris
1/2 cana faina
1 cana zahar
100 ml ulei
4 oua mari
1 cana lapte
600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt)
1 lgt esenta de vanilie
1 plic praf de copt
un varf lingurita de sare
Mod de preparare Malai cu lapte batut :
Intr-un castron amestecam malai , faina, gris si praf de copt.
Separat, in alt castron batem ouale intregi cu zaharul, adaugam apoi uleiul, laptele batut, laptele si esenta de vanilie. Cele doua compozitii le amestecam bine, apoi le turnam in tava (25*35cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem malaiul , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute.
Lasam malaiul sa se raceasca in tava, apoi il feliem foarte usor. Cine doreste poate sa pudreze cu zahar pudra.
Foarte foarte bun 🙂 Spor la incercat reteta !
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete dulci cu malai de porumb :
0 Comentarii