Aluat :
1,3 kg cartofi
1 lgt sare
3 oua
4 lg gris
4 lg ulei
300 g faina
prune+zahar
Tavalit :
pesmet
zahar
1 plic zahar vanilat
ulei
Mod de preparare :
Aluat : fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca , apoi ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare. Adaugam restul ingredientelor (adaugam ulei pentru a nu se inatri asa repede aluatul de cartofi ; galustele sunt bune si a doua zi) si amestecam pentru a obtine un aluat omogen.
Luam cu o lingura bucati de aluat , le trecem putin prin faina pe ambele parti, aplatizam cu mainile, apoi asezam o pruna fara sambure in care am punem putin zahar.Formam o galusca si o adaugam in oala cu apa fiarta . Le lasam sa fiarba cateva minute, apoi cand se ridica la suprafata apei ,scoatem galustele cu o strecuratoare si le asezam in tigaia cu pesmet.
Tavalit : intr-o tigaie punem putin ulei si pesmetul. Lasam pe foc mic, amestecand din cand in cand , apoi luam de pe foc si adaugam zahar si pliculetul de zahar vanilat.
Super buna reteta ! Spor la pragtit gomboti ! 🙂
Sursa mea : mama
0 Comentarii