Far breton cu prune

DSC_0532

Ingrediente :

120 g faina

100 g zahar

4 oua

500 ml lapte

50 ml rom

1 lgt esenta de vanilie

200 g prune

 

unt pt uns forma

20 g unt topit

scortisoara (optional)

 

Mod de preparare :

Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o ungem bine cu unt moale. Asezam prunele uscate. (daca sunt prea uscate se hidrateaza in rom sau apa calduta).

Faina o amestecam cu zaharul. Peste adaugam ouale treptat, ametecand bine, apoi laptele cald, rom-ul si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pentru omogenizare.Turnam cu grija compozitia moale peste prunele din forma.

DSC_0521 DSC_0523

Coacem in cuptorul preincalzit, la 210 grade Celsius, circa 35-40 minute; suprafata devine aurie , iar marginile se umfla si se dezlipesc de forma. Scoatem din cuptor si ungem suprafata cu unt topit. Lasam sa se raceasca bine, apoi putem servi.

DSC_0529

DSC_0532

Cine doreste o poate servi pudrata cu scortisoara macinata. 🙂

DSC_0547

 

Un desert rapid si delicios ! 🙂

 

Sursa : http://lumeamare.ro/2012/04/13/far-breton-prajitura-cremoasa-cu-prune-uscate/

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6