Ingrediente :
120 g faina
100 g zahar
4 oua
500 ml lapte
50 ml rom
1 lgt esenta de vanilie
200 g prune
unt pt uns forma
20 g unt topit
scortisoara (optional)
Mod de preparare :
Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o ungem bine cu unt moale. Asezam prunele uscate. (daca sunt prea uscate se hidrateaza in rom sau apa calduta).
Faina o amestecam cu zaharul. Peste adaugam ouale treptat, ametecand bine, apoi laptele cald, rom-ul si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pentru omogenizare.Turnam cu grija compozitia moale peste prunele din forma.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 210 grade Celsius, circa 35-40 minute; suprafata devine aurie , iar marginile se umfla si se dezlipesc de forma. Scoatem din cuptor si ungem suprafata cu unt topit. Lasam sa se raceasca bine, apoi putem servi.
Cine doreste o poate servi pudrata cu scortisoara macinata. 🙂
Un desert rapid si delicios ! 🙂
Sursa : http://lumeamare.ro/2012/04/13/far-breton-prajitura-cremoasa-cu-prune-uscate/
0 Comentarii