Desert la pahar cu zmeura si vanilie

Bezea :

4 albusuri

4 lg zahar

4 lg faina

2 lg apa rece

1 lgt otet

Crema vanilie :

4 galbenusuri

150 g zahar

4 lg faina

500 ml lapte

esenta de vanilie

50 g unt

400 g zmeura proaspata

Mod de preparare :

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, otetul treptat, apa rece lingura cu lingura, iar la urma faina cernuta. omogenizam cu o lingura si coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Bezeaua rece o taiem patratele mici .

 Crema vanilie : galbenusurile impreuna cu zaharul le amestecam bine, adaugam faina, amestecam energic, apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie si untul moale de la temperatura camerei. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Zmeura o spalam si o stergem cu un prosop de hartie.

Asamblare : bucatele bezea-zmeura-crema de vanilie-bucatele bezea-zmeura crema vanilie-zmeura terciuita cu furculita. Sau fiecare cum doreste le poate ” asambla ” .

Spor la prajiturit ! 🙂

3 Comentarii

  1. Infiintare firme

    Super idee pentru o vara incendiara…nu ca am fi avut parte de o vara ca aceasta 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...