Bezea :
4 albusuri
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg apa rece
1 lgt otet
Crema vanilie :
4 galbenusuri
150 g zahar
4 lg faina
500 ml lapte
esenta de vanilie
50 g unt
400 g zmeura proaspata
Mod de preparare :
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, otetul treptat, apa rece lingura cu lingura, iar la urma faina cernuta. omogenizam cu o lingura si coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Bezeaua rece o taiem patratele mici .
Crema vanilie : galbenusurile impreuna cu zaharul le amestecam bine, adaugam faina, amestecam energic, apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie si untul moale de la temperatura camerei. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Zmeura o spalam si o stergem cu un prosop de hartie.
Asamblare : bucatele bezea-zmeura-crema de vanilie-bucatele bezea-zmeura crema vanilie-zmeura terciuita cu furculita. Sau fiecare cum doreste le poate ” asambla ” .
Spor la prajiturit ! 🙂
Super idee pentru o vara incendiara…nu ca am fi avut parte de o vara ca aceasta 🙂
mersi 🙂 cam asa…
Semplicemente meraviglioso <3