Crema de zahar ars
 
IMG_1465
Ingrediente :
1 l lapte
8 oua
350 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
 
Mod de preparare :
       Intr-o craticioara caramelizam 150 g zahar, apoi cu el tapetam peretii vasului. Trecem sub jet de apa rece peretii exteriori ai cratitei . Lasam deoparte.
 
IMG_1455
 
       Ouale le mixam spuma cu cele 200 g zahar ramas si zaharul vanilat (2-3 minute), apoi adaugam laptele. Compozitia obtinuta o turnam in craticioara cu zahar ars rece. Asezam pe un vas cu apa si dam la cuptor pentru circa 50 minute, la 170 grade Celsius.
 
IMG_1453
IMG_1454
IMG_1456
IMG_1457
       Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider. Cand o servim o rasturnam invers pe un platou cu marginile ridicate.
 
IMG_1458
IMG_1465
IMG_1503
IMG_1514
Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Cloud Bread

Cloud Bread

Ingrediente : 3 albusuri 30 g zahar 15 g amidon alimentar colorant albastru Mod de preparare : Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, amidonul alimentar si colorantul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Cu ajutorul...