
Ingrediente :
8 clatite
5 oua
un praf de sare
250 g branza de vaci
200 ml smantana
2 plicuri zahar vanilat
200 g zahar
50 g stafide
50 g unt
Mod de preparare :Â
       Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele. Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa cu unt moale.Dupa ce am asezat toate caltitele in forma, mai presaram cateva bucatele de unt si deasupra.


      Pentru sosul de vanilie : intr-un alt castron mixam 4 galbenusuri spuma cu 100 g zahar, 1 zahar vanilat si smantana, apoi turnam peste clatite. dam la cuptor pentru circa 10 minute.

    Intre timp pregatim bezeaua : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si 50 g zahar. Dupa ce scoatem din cuptor clatitele, adica dupa trecerea celor 10 de minute, asezam bezeaua deasupra peste sosul de vanilie si mai lasam cam 10-15 minute la cuptor .





         Excelente ! Delicii !! 🙂 Spor la traba !!
Sursa mea de inspiratie : Laura Laurentiu.
grozave clatitele astea! pup
Le-am admirat si pe Bucataras si mi-au placut asa de mult incat am dat o fuga si aici.
Dupa-amiaza placuta!
Vai ce-mi plac si ce dor mi-e de niste clatiteee! Saptamana asta musai sa fac 🙂 Pup
Tare bune cred ca au fost. Pup1
Alina, Maria, Corina mersi de vizita ~! 🙂
Sara : au fost bune clatitele, ai spus bine 😀
arata minunat! bravo!