Ciocolata de casa cu alune
 
IMG_6948
Ingrediente :
100 ml apa
200 g zahar
125 g unt
260 g lapte praf
50 g cacao
1 lgt rom
50 g alune de padure
 
Mod de preparare :
        Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam craticioara pe foc, amestecand din cand in cand, iar din momentul in care incepe sa fiarba lasam pe foc circa 10 minute, pana se leaga siropul. Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se topeste.
 
IMG_6856
IMG_6795
 
      Laptele praf il amestecam cu pudra de cacao, iar in el adaugam siropul fierbinte treptat, amestecand energic, adaugam apoi rom-ul si alunele de padure prajite .Omogenizam si intindem ciocolata obtinuta intr-o forma de chec (10*30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt ori intr-o forma patrata (23*23 cm).
 
IMG_6796
IMG_6857
 
IMG_6861
 
       Lasam la rece cateva ore apoi taiem cu un cutit bine ascutit.
 
IMG_6935
 
IMG_6948
 
 
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4