Spuma de capsuni si coacaze negre

Ingrediente pentru spuma de capsuni si coacaze negre :
500 g capsuni
200 g coacaze negre
2 albusuri
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente pentru budinca de vanilie :
800 ml lapte
2 galbenusuri
2 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
8 lg faina
2 lg zahar

Mod de preparare :
Pentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa .

Pentru budinca de vanilie : punem intr-o cratita pe foc mic 400 ml lapte sa dea intr-un clocot; intre timp mixam cele 4 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam o lingura faina, putin lapte si repetam operatiunea pana la terminarea fainii si a laptelui ramas (adika restul de 400 ml lapte) .
Dupa ce laptele a inceput sa fiarba turnam in fir subtire din compozitia de galbenusuri si amestecam pana se ingroasa crema.

Cele 2 albusuri ramase le batem cu 2 lg zahar spuma tare si incorporam in crema de vanilie fierbinte, amestecand pana omogenizam compozitia; trebuie sa obtinem o budinca pufoasa.

Turnam compozitia in boluri de sticla si lasam sa se raceasca, abia apoi punem peste ea spuma de capsuni si coacaze negre, iar deasupra ornam dupa preferinta.

Un desert delicios si usor intr-o zi de vara 🙂

2 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
967
1139
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Cloud Bread

Cloud Bread

Ingrediente : 3 albusuri 30 g zahar 15 g amidon alimentar colorant albastru Mod de preparare : Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, amidonul alimentar si colorantul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Cu ajutorul...

Pin It on Pinterest