
Ingrediente :
200 g perle de tapioca
800 ml apa rece
800 ml lapte de cocos
4 lg miere (sau zahar)
fructe proaspete sau din compot
Mod de preparare :
Perlele de tapioca le punem intr-o cratita cu apa rece, pe foc mic, amestecand mereu, pentru circa 5-8 minute.

Strecuram perlele , apoi le trecem pe sub jet de apa rece si le amestecam cu laptele de cocos. Punem cratita din nou pe foc, pana cand budinca incepe sa se ingroase si perlele de tapioca devin transparente (circa 10-12 minute).



Luam de pe foc si adaugam zaharul sau mierea. Daca puneti miere va lua usor din gustul mierii. Daca doriti ca perlele de tapioca sa aiba gust de cocos le indulcim cu zahar. Eu am folosit miere .

Turnam budinca de tapioca in pahare de sticla si lasam sa se raceasca , apoi le punem in frigider pana in momentul servirii , cand decoram cu fructe . Eu am avut compot de gutui si compot de piersici albe . Peste fructe am presarat cocos.
Budinca de tapioca cu gutui din compot facut in casa.


Budinca de tapioca cu piersici albe din compot facut in casa.


Foarte buna e combinatia de budinca de tapioca cu zmeura sau cu banane caramelizate, cu ananas caramelizat sau cu ananas din compot, cu portocale, kiwi si banane sau cum doreste fiecare.
Spor ! 🙂
Eu am folosit Perle de tapioca de la SanoVita.
0 Comentarii