Bomboane cu cocos si ciocolata

Ingrediente :

120 g zahar

90 g unt

120 g cocos

esenta de vanilie

1 lg lichior de cocos

200 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

200 g ciocolata (alba si neagra)

bombonele colorate

cocos

 

Mod de preparare :

Untul si zaharul le punem intr-o cratita pe foc, pana se topesc ; lasam sa se raceasca. Separat amestecam celelalte ingrediente si peste ele adaugam compozitia de mai sus racita. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora. Din compozitie formam bomboane pe care le asezam pe o tava.

Topim ciocolata alba la microunde sau la bain marie. Scufundam fiecare biluta in ciocolata topita, apoi o asezam cu grija pe o tava. Topim si ciocolata neagra si trecem bilutele prin ea. Ne putem folosi de 2 furculite . Deasupra bomboanelor presaram decoratiuni diverse : cocos, cacao, bombonele colorate, bombonele de ciocolata… Asezam bomboanele la rece pentru circa 30 minute .

Din bomboanele albe am facut ochi de Halloween.

Deasupra bomboanelor albe am asezat o bomboana de M&M si cu o scobitoare trecuta prin gem rosu am trasat firicelele de sange de la ochi.

 

Excelente ! Spor !! 🙂

 

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/01/trufe-cu-ciocolata-alba-si-nuca-de-cocos.html

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4