Ingrediente :
120 g zahar
90 g unt
120 g cocos
esenta de vanilie
1 lg lichior de cocos
200 ml smantana pentru frisca
Glazura :
200 g ciocolata (alba si neagra)
bombonele colorate
cocos
Mod de preparare :
Untul si zaharul le punem intr-o cratita pe foc, pana se topesc ; lasam sa se raceasca. Separat amestecam celelalte ingrediente si peste ele adaugam compozitia de mai sus racita. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora. Din compozitie formam bomboane pe care le asezam pe o tava.
Topim ciocolata alba la microunde sau la bain marie. Scufundam fiecare biluta in ciocolata topita, apoi o asezam cu grija pe o tava. Topim si ciocolata neagra si trecem bilutele prin ea. Ne putem folosi de 2 furculite . Deasupra bomboanelor presaram decoratiuni diverse : cocos, cacao, bombonele colorate, bombonele de ciocolata… Asezam bomboanele la rece pentru circa 30 minute .
Din bomboanele albe am facut ochi de Halloween.
Deasupra bomboanelor albe am asezat o bomboana de M&M si cu o scobitoare trecuta prin gem rosu am trasat firicelele de sange de la ochi.
Excelente ! Spor !! 🙂
Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/01/trufe-cu-ciocolata-alba-si-nuca-de-cocos.html
0 Comentarii