Alivanca moldoveneasca

Ingrediente :
300 g branza de vaci
2 oua
30 g unt
30 g smantana
30 g faina
50 g malai
putina sare

Citeste mai departe … >>>

Glazura :
100 ml smantana
50 g zahar

Mod de preparare :
               Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul.




Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Alivanca o intindem intr-o forma unsa cu unt si o dam la cuptor .

Servim alivanca fierbinte cu glazura de smantana indulcita .

Sursa mea de inspiratie : Miha, careia ii multumesc pentru reteta 😉

6 Comentarii

  1. Corina

    Foarte buna! Pe incercate:) Pup

    Răspuns
  2. In bucatarie cu Aziz

    Vai ce pofta mi-ai facut ,matusa mea face iarna ….minunat!!!!Pup o saptamana frumoasa iti doresc!!!

    Răspuns
  3. Anonymous

    De o luna am tot zis ca o fac, si vineri am facut-o in sfarsit. A fost delicioasa!
    Iulia

    Răspuns
  4. Anonymous

    care este dimensiunea tavii? as vrea sa o fac si eu insa nu as vrea sa dau gres cu tava

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...