Cheesecake Raffaello
Crusta :300 g biscuiti digestivi BelVita Start de ciocolata
150 g unt moale Crema :
400 ml lapte cocos
8 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat
15 g gelatina granule Dr.Oetker (2 pliculete)
500 g mascarpone
50-150 ml lichior Pina Colada sau lichior de cocos
23 bomboane Raffaello Decor :
50 g fulgi midgale prajiti
30 g nuca cocos
Mod de preparare Cheesecake Raffaello :
Crusta : cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale . Asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta. Punem la frigider pana cand pregatim crema.Crema : Gelatina granulata o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 5-10 minute.
Laptele de cocos impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita pe foc mic, pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba, amestecand mereu. Dam de pe foc si adaugam gelatina hidratata. Adaugam si lichiorul de cocos.
Mascarponele il mixam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta . Bomboanele de Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta. Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet. Dam la frigider pentru 20 minute, apoi facem decorul.
Decor : fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie , saltandu-i mereu ca sa nu se arda. Ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii presaram peste tort, iar deasupra lor nuca de cocos. Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut eu. Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei. Sursa mea de inspiratie cu modificarile realizate de mine. Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu…. Merita incercat chiar daca este putin cam scump !
O felie as vrea si eu… arata foarte bine!
Arata minunat tortul tau! pup si o dupa-masa minunata!
super reteta! asa am descoperit si eu blogul tau si m-am inscris ca follower al tau. poate facem schimb de retete, experienta etc:)
Un tort super delicios.
Te pup!
Mamma mia, ce nebunie! Intr-adevar merita incercata!
Felicitari, pupici!
Minunat arata si desigur un deliciu super apetisant!Pup!
O nebunie tortul asta!
Mamaaaa! asta chiar suna bine! Mai ales pt un iubitor de pina colada! bravo!
Minunat!!! Cu siguranta am sa fac si eu! Pup
Foarte frumos! 🙂 Cu blatul din biscuiti cu cacao se vede contrastul si mai frumos! 😉