Crusta :
250 g biscuiti digestivi cacao BelVita
150 g unt topit
Crema :
400 g crema de branza
250 g mascarpone
150 g ricotta
200 g zahar pudra
1 lgt esenta de vanilie
2 ml esenta de rom (1 fiola)
200 ml frisca lichida
50 g fulgi ciocolata neagra
15 g gelatina granulata (1.5 plic)
Crema ciocolata:
200 ml frisca lichida
100 g zahar
160 g ciocolata neagra (75%cacao)
2 lg cacao neagra
70 ml coniac de buna calitate
Decor :
50 g ciocolata alba
Mod de preparare :
Crusta : mixam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie, apoi ii amestecam cu untul topi. Asezam crusta in forma de tort (d=22 cm) tapetata cu hartie de copt. Cine doreste poate imbraca atat baza cat si peretii formei in biscuiti , doar baza formei sau baza si putin din pereti (cum am facut eu). Pana cand pregatim crema, dam forma la frigider.
Crema : hidratam gelatina in 7 lg apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o dam in foc, deoarece isi poate pierde proprietatile de inchegare. Intr-un castron mixam mascarponele, crema de branza, ricotta si zaharul pudra, apoi adaugam esenta de vanilie si esenta de rom.
In gelatina hidratata si apoi topita adaugam cateva linguri din crema de branza, apoi o amestecam cu toata crema.
Peste crema adaugam frisca batuta spuma.
Crema obtinuta o impartim in 3 . Prima parte o asezam peste cruta si dam la frigider pentru 15 minute (pentru a se intari)
A doua parte de crema o amestecam cu ciocolata negra data pe razatoarea mare si o asezam peste crema alba, apoi dam din nou la frigider.
A 3-a parte de crema o vom amesteca cu crema de ciocolata de mai jos.
Crema de ciocolata : intr-o craticioara punem frisca lichida cu zaharul pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele si pudra de cacao neagra.
Lasam crema de ciocolata sa se raceasca, apoi adaugam coniacul. aceasta crema o amestecam cu a 3-a parte de crema alba ramasa, apoi o intindem in forma de tort.
Dam din nou la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana diminetata, apoi cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters, desprindem crema de forma.
Decor : ciocolata alba o topim apoi o turnam intr-o punga la care ii decupam un colt micut. Trasam dungi peste cheesecake sau fiecare cum doreste. Eu am facut si cateva puncte din ciocolata. Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters.
Un cheesecake absolut delicios ! 🙂 Spor la incercat reteta !
Sursa mea : http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2013/01/cheesecake-cu-ciocolata.html
Please follow and like us:
0 Comentarii