Cheesecake dalmatian

 Cheesecake dalmatian

Cheesecake dalmatian

Crusta :
200 g biscuiti cu ciocolata Belvita Start
90 g unt topit
un praf de scortisoara

Crema :
900 g crema de branza Philadelphia
200 g zahar
1/2 miez baton de vanilie
100 g smantana acra
4 oua
80 g ciocolata neagra
un praf scortisoara

 

Mod de preparare Cheesecake dalmatian :

Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi adaugam zaharul si mixam cam 2 minute pana se topeste.

Adaugam apoi semintele de vanilie, smantana acra si cate un ou, pe rand.

Turnam 2/3 din crema peste crusta. Ciocolata neagra o topim pe aburi si in ea punem 2 linguri din crema ramasa, amestecam bine, apoi restul de crema si omogenizam. La sfarsit presaram un praf de scortisoara.

Umplem un sprit (la care asezam un varf rotund mic) cu crema de ciocolata .

Varful spritului il introducem usor in crema de branza si impingem cu grija, pana cand la suprafata cremei se vor forma cerculete de ciocolata, de dimensiunea unei monede de 10 bani. Pornim din centru spre exterior cu bulinele de ciocolata.

Aprindem cuptorul la temperatura de 150 grade. Asezam o craticioara cu apa sub cheesecake-ul nostru, ca sa se formeze aburi.
Dam la cuptor timp de 1 ora, apoi stingem aragazul si lasam cheesecake-ul sa se raceasca inauntru.

Cheesecake dalmatian

Scoatem apoi din cutorul rece si dam la frigider pentru minim 5 ore.
Taiem cu un cutir trecut prin apa fierbinte.
DELICIOS !!!

Cheesecake dalmatian
Cheesecake dalmatian

 

Sursa mea de inspiratie :

https://www.e-retete.ro/retete/cheesecake-cu-ciocolata

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

14 Comentarii

  1. Delicious Flavours

    Ma lasi fara cuvinte…foarte frumos ti-a iesit cheesecakeul, felicitarile mele!
    Duminica frumoasa, pup!

    Răspuns
  2. Adela Zilahi

    SuperBB a iesit! Imi lace la maxim! O duminica placuta!!

    Răspuns
  3. Lacrima

    O reteta super-jucausa si faina! Felicitari 🙂

    Răspuns
  4. Dorina

    Tare dragalasa patata 🙂

    Răspuns
  5. Cristina

    Simpatic foc si cred ca este si delicios!

    Răspuns
  6. liana

    Foarte frumos arata, mi-ar fi si mila sa mananc asa un cheesecake. Desi …. parca pofta e prea mare! :))

    Răspuns
  7. Simona

    Un desert extrem de bun si foarte aratos cu bulinele alea 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura   Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie  Crusta : 200 g biscuiti digestivi 90 g unt   Umplutura : 750 g branza de vaci grasa 300 g zahar 3 lg zeama de lamaie esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg amidon alimentar (sau faina) 5 oua   Lemon curd (crema de...

Cheesecake cu capsuni necopt

Cheesecake cu capsuni necopt

Crusta : 300 g biscuiti digestivi 120 g unt   Umplutura : 450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete...) 400 ml smantana pentru frisca (38%) 15 g gelatina granulata 250 g zahar esenta de vanilie 400 g capsuni proaspete +3 lg zahar   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4