circa 10 clatite cu d=23 sau chiar d=20 cum e in reteta originala
gem de caise, capsuni…
Cheesecake :
250 g Mascarpone
300 g crema de branza (Philadelphia, Almette cu smantana …)
200 ml smantana pentru frisca (35%)
4 oua M
150 g zahar
40 g amidon
esenta de vanilie
Decor :
100 ml smantana pentru frisca
1/2 lg zahar pudra
fructe , bombonele colorate…
Mod de preparare :
Pregatim clatitetele si le lasam sa se raceasca.
Toate ingredientele de la cheesecake le punem intr-un bol si le amestecam cu o lingura sau cu mixerul la viteza mica.
Asamblare : intr-o forma cu margini detasabile ,cu d=23 cm, ungem cu putin ulei marginile si asezam hartie de copt. Imbracam forma la exterior in folie de aluminiu, deoarece o vom scufunda in apa, la circa 1/3 din inaltimea formei.
Pe fundul formei intindem o clatita, o ungem cu gem, asezam alta clatita, ungem cu gem si inca o clatita unsa cu gem. Circa 6-7 clatite le ungem cu gem si le rulam. Prima clatita rulata o rulam melc si o asezam in mijlocul formei.
Urmatoarea clatita unsa cu gem si rulata o asezam in prelungirea celeilate, in forma de cerc. Continuam asa pana umplem forma cu clatite. Lasam circa 1 cm liber pentru a intra crema , pentru a avea un aspect frumos la exterior , dupa ce o scoatem din forma.
Peste clatitele din forma turnam cheesecake-ul.
Forma invelita in aluminiu, o asezam intr-o tava mai mare, cu pereti mai inalti, in care vom pune apa. Coacem cheesecake-ul la 150 grade Celsius, circa 50-60 minute . Lasam cheesecake-ul in cuptor, cu usa deschisa pana se raceste. Eu l-am facut seara si l-am lasat pana dimineata.
Decor : am mixat smantana pentru frisca , apoi am adaugat zaharul pudra si am amestecat usor. Cu un pos am format moturi cu frisca; am presarat cateva bombonele colorate. Se pot pune sferturi de capsuni proaspete sau smochine sau fiecare ce fruct doreste.
Un desert interesant si super bun ! Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa : http://kanelaylimon.blogspot.ro/2017/02/cheescake-de-filloas.html
0 Comentarii