Cheesecake cu clatite

circa 10 clatite cu d=23 sau chiar d=20 cum e in reteta originala

gem de caise, capsuni…

 

Cheesecake :

250 g Mascarpone

300 g crema de branza (Philadelphia, Almette cu smantana …)

200 ml smantana pentru frisca (35%)

4 oua M

150 g zahar

40 g amidon

esenta de vanilie

 

Decor :

100 ml smantana pentru frisca

1/2 lg  zahar pudra

fructe , bombonele colorate…

 

Mod de preparare :

Pregatim clatitetele si le lasam sa se raceasca.

Toate ingredientele de la cheesecake le punem intr-un bol si le amestecam cu o lingura sau cu mixerul la viteza mica.

Asamblare : intr-o forma cu margini detasabile ,cu d=23 cm, ungem cu putin ulei marginile si asezam hartie de copt. Imbracam forma la exterior in folie de aluminiu, deoarece o vom scufunda in apa, la circa 1/3 din inaltimea formei.

Pe fundul formei intindem o clatita, o ungem cu gem, asezam alta clatita, ungem cu gem si inca o clatita unsa cu gem. Circa 6-7 clatite le ungem cu gem si le rulam. Prima clatita rulata o rulam melc si o asezam in mijlocul formei.

Urmatoarea clatita unsa cu gem si rulata o asezam in prelungirea celeilate, in forma de cerc. Continuam asa pana umplem forma cu clatite. Lasam circa 1 cm liber pentru a intra crema , pentru a avea un aspect frumos la exterior , dupa ce o scoatem din forma.

Peste clatitele din forma turnam cheesecake-ul.

Forma invelita in aluminiu, o asezam intr-o tava mai mare, cu pereti mai inalti, in care vom pune apa. Coacem cheesecake-ul la 150 grade Celsius, circa 50-60 minute .  Lasam cheesecake-ul in cuptor, cu usa deschisa pana se raceste. Eu l-am facut seara si l-am lasat pana dimineata.

 Decor : am mixat smantana pentru frisca , apoi am adaugat zaharul pudra si am amestecat usor. Cu un pos am format moturi cu frisca; am presarat cateva bombonele colorate. Se pot pune sferturi de capsuni proaspete sau smochine sau fiecare ce fruct doreste.

 

 

 

Un desert interesant si super bun ! Spor la prajiturit !!! 🙂

 

 

 

Sursa : http://kanelaylimon.blogspot.ro/2017/02/cheescake-de-filloas.html

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura   Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie  Crusta : 200 g biscuiti digestivi 90 g unt   Umplutura : 750 g branza de vaci grasa 300 g zahar 3 lg zeama de lamaie esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg amidon alimentar (sau faina) 5 oua   Lemon curd (crema de...

Cheesecake cu capsuni necopt

Cheesecake cu capsuni necopt

Crusta : 300 g biscuiti digestivi 120 g unt   Umplutura : 450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete...) 400 ml smantana pentru frisca (38%) 15 g gelatina granulata 250 g zahar esenta de vanilie 400 g capsuni proaspete +3 lg zahar   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6