Cheesecake cu ciocolata alba

Crusta:
100 g unt topit
150 g biscuiti digestivi cu lapte belVita start
50 g biscuiti Amaretto

Crema :
1 plic gelatina granulata
200 g ciocolata alba
6 lg lapte
500 g ricotta
300 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
3 oua mici (2 oua mari)
esenta de vanilie

Decor :
2 lg jeleu de visine (optional)
50 g ciocolata alba
seminte de rodie

Mod de preparare :
Crusta : zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Intr-o forma cu margini detasabile (d=25 cm) unsa cu putin ulei, rasturnam bicuitii si ii presam cu dosul unei linguri.

Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute.
Ciocolata rupta bucatele o topim pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam laptele treptat, amestecand mereu pana omogenizam compozitia. Adaugam gelatina hidratata. Ea se va topi in ciocolata calda. Lasam deoparte.
In imaginea de mai jos este ciocolata topita cu laptele si gelatina hidratata.

Separat , in alt bol, punem ricotta, 80 g zahar pudra, cele 3 galbenusuri de ou, esenta de vanilie si smantana pentru frisca. Le mixam bine pentru omogenizarea compozitiei. Peste aceasta crema turnam ciocolata topita .

Si iarasi, separat, mixam albusurile spuma, apoi adaugam 20 g zahar pudra. Albusurile spuma le amestecam cu crema de ricotta si ciocolata alba de mai sus.

Crema obtinuta o turnam peste biscuitii din forma de tort.

Dam cheesecake-ul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.
  Decor : eu am avut jeleu de visine facut de soacra mea si am decorat cheesecake-ul cu el, iar deasupra am ras ciocolata alba. De asemenea cine doreste, poate presara seminte de rodie.
Reteta este cu seminte de rodie si aschii de ciocolata alba.

 
 
 

Cand servim tarta decoram farfuria cu sirop de ciocolata ( eu am avut de la Nesquik ) .
Excelent cheesecake, delicios si pufos.
Nu necesita coacere, timp redus de pragatire.

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Poliana

    Arata foarte bine, desi nu prea ma impac eu cu ouale crude in deserturi, acum as putea trece peste detaliul asta si as fura o portie! Pupici

    Răspuns
  2. mariana

    este remarcabila reteta,iar despre cum arata ,nu am ce spune, decat:total.Bravo!
    te rog ,vreau sa fac si eu tarta , dar de unde cumpar jeleu de visine?

    Răspuns
  3. miremirc

    eu am avut jeleul de visine de la soacra mea….dar il poti inlocui cu ciocolata topita sau chiar cu un sos de fructe (capsuni, zmeura, visine…)

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura   Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie  Crusta : 200 g biscuiti digestivi 90 g unt   Umplutura : 750 g branza de vaci grasa 300 g zahar 3 lg zeama de lamaie esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg amidon alimentar (sau faina) 5 oua   Lemon curd (crema de...

Cheesecake cu capsuni necopt

Cheesecake cu capsuni necopt

Crusta : 300 g biscuiti digestivi 120 g unt   Umplutura : 450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete...) 400 ml smantana pentru frisca (38%) 15 g gelatina granulata 250 g zahar esenta de vanilie 400 g capsuni proaspete +3 lg zahar   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6