Cheesecake cu caramel
Crusta :
200 g biscuiti BelvitaStart cereale si lapte
90 g unt
Umplutura :
750 g branza de vaci
300 g zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
2 lg faina
5 oua
Caramel :
250 g zahar brun
70 g unt
190 ml smantana pentru frisca
extract de vanilie (optional)
Mod de preparare Cheesecake cu caramel :
Crusta : macinam biscuitii , apoi ii amestecam cu untul topit. Intindem crusta in tava rotunda d=25 cm, apasand cu o lingura. Punem tava la frigider.
Umplutura : intr-un castron punem branza de vaci, sarea, zaharul, esenta de vanilie si mixam pana obtinem o pasta fina de branza, cernem cele 2 lg de faina, amestecam , apoi cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Intindem umplutura peste crusta si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, pentru circa 40 minute. Fundul tavii mele este detasabil, asa ca l-am imbracat in folie de aluminiu. Stingem focul si mai lasam in cuptor pana cand marginile sunt solide iar mijlocul este putin moale.
Caramel : caramelizam zaharul brun, adaugam apoi untul, amestecam, apoi smantana pentru frisca de la temperatura camerei. Punem pe foc mediu spre mic, circa 5 minute. Amestecam mereu in caramel, nu il lasam nesupravegheat deloc. Luam de pe foc cratita, adaugam praful de sare si extractul de vanilie si transferam caramelul intr-un castron sa se racoreasca, apoi il intindem peste umplutura coapta.
Dam la frigider sau nu , apoi taiem cheesecake-ul cu un cutit bine ascutit .
Un cheesecake rapid si delicios. Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
doar ca in loc de capsuni si frisca, am pus caramel.
Alte retete de cheesecake :
0 Comentarii