Cheesecake cu caramel

Cheesecake cu caramel

Cheesecake cu caramel

 

Crusta :

200 g biscuiti BelvitaStart cereale si lapte

90 g unt

 

Umplutura :

750 g branza de vaci

300 g zahar

un praf de sare

esenta de vanilie

2 lg faina

5 oua

 

Caramel :

250 g zahar brun

70 g unt

190 ml smantana pentru frisca

extract de vanilie (optional)

 

Mod de preparare Cheesecake cu caramel :

     Crusta : macinam biscuitii , apoi ii amestecam cu untul topit. Intindem crusta in tava rotunda d=25 cm, apasand cu o lingura. Punem tava la frigider.

dsc_1285

Umplutura : intr-un castron punem branza de vaci, sarea, zaharul, esenta de vanilie si mixam pana obtinem o pasta fina de branza, cernem cele 2 lg de faina, amestecam , apoi cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare.

Intindem umplutura peste crusta si dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, pentru circa 40 minute.  Fundul tavii mele este detasabil, asa ca l-am imbracat in folie de aluminiu.  Stingem focul si mai lasam in cuptor pana cand marginile sunt solide iar mijlocul este putin moale.

dsc_1286

dsc_1288

dsc_1289

dsc_1290

 Caramel : caramelizam zaharul brun, adaugam apoi untul, amestecam, apoi smantana pentru frisca de la temperatura camerei. Punem pe foc mediu spre mic, circa 5 minute. Amestecam mereu in caramel, nu il lasam nesupravegheat deloc. Luam de pe foc cratita, adaugam praful de sare si extractul de vanilie si transferam caramelul intr-un castron sa se racoreasca, apoi il intindem peste umplutura coapta.

dsc_1292

dsc_1293

dsc_1295

dsc_1308

dsc_0002

dsc_0004

Dam la frigider sau nu , apoi taiem cheesecake-ul cu un cutit bine ascutit .

Cheesecake cu caramel

Cheesecake cu caramel

Cheesecake cu caramel

 

Un cheesecake rapid si delicios. Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Cheesecake cu capsuni (copt)

doar ca in loc de capsuni si frisca, am pus caramel.

 

Alte retete de cheesecake :

Cheesecake in straturi

Cheesecake Raffaello

Cheesecake cu capsuni (copt)

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura   Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie  Crusta : 200 g biscuiti digestivi 90 g unt   Umplutura : 750 g branza de vaci grasa 300 g zahar 3 lg zeama de lamaie esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg amidon alimentar (sau faina) 5 oua   Lemon curd (crema de...

Cheesecake cu capsuni necopt

Cheesecake cu capsuni necopt

Crusta : 300 g biscuiti digestivi 120 g unt   Umplutura : 450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete...) 400 ml smantana pentru frisca (38%) 15 g gelatina granulata 250 g zahar esenta de vanilie 400 g capsuni proaspete +3 lg zahar   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4