Crusta :
300 g biscuiti digestivi
120 g unt
Umplutura :
450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete…)
400 ml smantana pentru frisca (38%)
15 g gelatina granulata
250 g zahar
esenta de vanilie
400 g capsuni proaspete +3 lg zahar
Mod de preparare :
Crusta : macinam biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Compozitia o intindem intr-o forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la frigider pana pregatim umplutura .
Umplutura : gelatina o hidratam in 100 ml apa rece timp de 15 minute, apoi o topim fara sa o dam in clocot ; crema de branza o mixam cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam apoi gelatina hidratata si topita, smantana pentru frisca batuta spuma, capsunile terciuite cu cele 3 lg zahar (cu blenderul vertical) . Omogenizam si intindem peste crusta de biscuiti.
Dam cheesecake-ul cu capsuni la frigider de seara pana dimineata . Cu un cutit trecem de jur imprejur, apoi il scoatem pe un platou rotund si feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Rapid si delicios . Cine doreste poate forma moturi de frisca deasupra si sa aseze cate o jumatate de capsuna in fiecare.
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii