Cheesecake cu biscuiti
Crusta :
12 biscuiti cu ciocolata BelVitaStart
30 g unt moale
Crema :
500 g branza de vaci cremoasa (sau crema de branza Philadelphia)
150 g zahar
100 ml smantana grasa
2 oua
1 lg esenta de vanilie
1 lgt scortisoara (optional)
5 biscuiti cu ciocolata BelVitaStart
Glazura :
80 g ciocolata neagra
1 lg unt
2 lg lapte
Decor :
30 g ciocolata alba
Mod de preparare Cheesecake cu biscuiti :
Crusta : biscuitii ii sfaramam cu robotul sau ii punem intre 2 pungi si trecem cu sucitorul peste ei de mai multe ori, apoi ii amestecam cu untul moale .
Rasturnam compozitia intr-o forma de copt patrata (d=20 cm) tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri presam biscuitii .
Crema : intr-un castron mixam branza de vaci cu smantana si zaharul, adaugam apoi ouale, mixand timp de 2 minute, esenta de vanilie si scortisoara (cine doreste).
La sfarsit incorporam biscuitii rupti bucatele.
Crema obtinuta o intindem peste crusta de biscuiti si dam prajitura la cuptor . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.
Dupa ce prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Glazura :
Intr-o craticioara de inox, cu fund dublu (sau pe aburi ) amestecam ingredientele, pe foc mic, apoi glazura obtinuta o intindem peste prajitura racita.
Ciocolata alba o rupem bucatele si o punem intr-o punga, pe care o tinem in apa fiarta pana se topeste, dupa care o scoatem din apa, o lasam putin sa se racoreasca, decupam un colt mic la punga si trasam linii fine peste glazura de ciocolata. Cu ajutorul unei scobitori, trasam linii perpendiculare peste liniile de ciocolata.
Lasam prajitura la rece pentru minim 1 ora, cat sa se intareasca glazura, apoi putem servi.
Pofta buna !
Un cheesecake delicios.
Spor la prajiturit ! 🙂
Si temperatura?
180 grade Celsius