Semilune
Ingrediente :
3 oua ( 160 g cantarite )
160 g zahar pudra
160 g unt
160 g faina
1/2 plic praf de copt
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
Pudrat deasupra :
50 g nuci macinate
1 lg zahar
Mod de preparare Semilune :
Intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Simplu 🙂
Compozitia obtinuta o turnnam intr-o forma tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma rotunda cu d=22 cm, dar puteti folosi o forma dreptunghiulara 20*25 cm).
Deasupra presaram nuci macinate si zahar . Dam la cuptor . Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca este coapta.
Lasam prajitura sa se raceasca in forma, apoi o scoatem. Cu ajutorul unei forme de inox cu d=6 cm, decupam semilune.
Absolut pufoase si delicioase ! Langa o ceasca de cafea merg de minune 😉
Pofta buna !
Sursele mele de inspiratie :
http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/01/retetele-copilariei-semiluna.html
0 Comentarii