Semilune

IMG_7382

Ingrediente :
3 oua ( 160 g cantarite )
160 g zahar pudra
160 g unt
160 g faina
1/2 plic praf de copt
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare

Pudrat deasupra :
50 g nuci macinate
1 lg zahar

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Simplu 🙂

IMG_7340 IMG_7341 IMG_7342 IMG_7343

Compozitia obtinuta o turnnam intr-o forma tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma rotunda cu d=22 cm, dar puteti folosi o forma dreptunghiulara 20*25 cm).
Deasupra presaram nuci macinate si zahar . Dam la cuptor . Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca este coapta.

IMG_7344 IMG_7346

Lasam prajitura sa se raceasca in forma, apoi o scoatem. Cu ajutorul unei forme de inox cu d=6 cm, decupam semilune.

IMG_7378

IMG_7382

Absolut pufoase si delicioase ! Langa o ceasca de cafea merg de minune 😉

Pofta buna !

 

Sursele mele de inspiratie :

http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/01/retetele-copilariei-semiluna.html

Prajitura bunicii – Semiluni

Semiluna

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol amestecam cu un tel ouale, uleiul...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu un tel pentru omogenizare. Foaia de copt o ungem cu...

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...