Prajitura cu cirese si ciocolata alba
Ingrediente :
200 g ciocolata alba
150 g unt (80%)
4 oua
180 g zahar
250 g faina
500 g cirese proaspete
Mod de preparare :
Ciocolata alba rupta bucatele si untul le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se raceasca.
Intr-un castron mixam ouale (eu am folosit 5 oua mici) si zaharul, pana isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam ciocolata topita de mai sus. Amestecam cu o spatula. La final cernem faina si omogenizam tot cu spatula.
Compozitia obtinuta o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Peste ea asezam ciresele fara samburi .
Coacem prajitura la 180 grade, in cuptorul preancalzit, circa 30 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu cirese :
0 Comentarii