Guguluf cu cacao

DSC_0464

Ingrediente :

5 oua

250 g zahar

7 lg ulei

200 g faina

1 plic praf de copt

coaja rasa de la 1 lamaie

2 lg zeama de lamaie

un praf de sare

1 lg cacao+3 lg apa calda

 

1-2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Folosim o forma rotunda de guguluf cu d=23 cm, pe care o pensulam cu putin ulei si presaram faina.

Intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul treptat ca la maioneza. Separat, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi maioneza de mai sus, coaja rasa de lamaie, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare de jos in sus. Cernem faina, amestecam din nou cu lingura si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia obtinuta o turnam in forma de guguluf. Lasam circa 3-4 linguri din compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao amestecata cu apa calda. Asezam cu lingura peste compozitia din forma.

DSC_0414 DSC_0415 DSC_0417

Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 45 minute.

DSC_0419

Lasam sa se raceasca, apoi rasturnam pe o forma rotunda. Cernem deasupra zahar pudra.

DSC_0424

DSC_0473

DSC_0464

 

Rapid, delicios, pufos si usor !

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea : mama Geta  !

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
540
2149
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol amestecam cu un tel ouale, uleiul...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu un tel pentru omogenizare. Foaia de copt o ungem cu...

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...

Pin It on Pinterest