Ingrediente :
5 oua
250 g zahar
7 lg ulei
200 g faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie
2 lg zeama de lamaie
un praf de sare
1 lg cacao+3 lg apa calda
1-2 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Folosim o forma rotunda de guguluf cu d=23 cm, pe care o pensulam cu putin ulei si presaram faina.
Intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul treptat ca la maioneza. Separat, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi maioneza de mai sus, coaja rasa de lamaie, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare de jos in sus. Cernem faina, amestecam din nou cu lingura si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia obtinuta o turnam in forma de guguluf. Lasam circa 3-4 linguri din compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao amestecata cu apa calda. Asezam cu lingura peste compozitia din forma.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 45 minute.
Lasam sa se raceasca, apoi rasturnam pe o forma rotunda. Cernem deasupra zahar pudra.
Rapid, delicios, pufos si usor !
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea : mama Geta !
0 Comentarii