Aluat :
200 g faina
100 g unt
80 g zahar pudra
1ou
1lgt praf de copt
1 plic zahar vanilat
1praf de sare
1lg cacao
Umplutura :
750 g branza de vaci
350 g zahar pudra
eenta de vanilie
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
1plic budinca de vanilie (40 g)
150 g unt topit
1 lg de cacao
4 oua
Decor :
100 g ciocolata alba topita
1lg unt
50 g ciocolata neagra rasa
Mod de preparare :
Aluat : framantam un aluat din toate ingredientele, pe care apoi îl învelim în folie alimentare și lăsăm la frigider timp de 40 de minute.
Scoatem aluatul din frigider si cu el tapetam marginile unei forme guguluf, pe care am uns-o cu putin ulei.
Umplutura : mixam branza de vaci cu zaharul pudra, praful de budinca de vanilie, esenta de vanilie, praful de sare, ouale, coaja rasa de lamaie. Pentru a obtine o textura fina, folosim blenderul vertical. La urma adaugam untul topit, O parte din umplutura o turnam peste aluatul fin forma de guguluf. in restul de umplutura ramasa punem 1 lg cacao, omogenizam bine si intindem peste umplutura alba.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 50 minute; facem testul cu scobitoarea. lasam sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou.
Decor : topim ciocolata alba cu untul (eu am folosit doar 50 g ciocolata alba si mi s-a parut cam putina…), apoi o turnam peste gugulug; deasupra radem ciocolata neagra.
Feliem cu un cutit cu lama bine ascutita.
Spor la prajiturit ! 🙂
A
0 Comentarii
Confirmări/Notificări