Guguluf cu branza si cacao

Aluat :

200 g faina

100 g unt

80 g zahar pudra

1ou

1lgt praf de copt

1 plic zahar vanilat

1praf de sare

1lg cacao

Umplutura :

750 g branza de vaci

350 g zahar pudra

eenta de vanilie

un praf de sare

coaja rasa de lamaie

1plic budinca de vanilie (40 g)

150 g unt topit

1 lg de cacao

4 oua

Decor :

100 g ciocolata alba topita

1lg unt

50 g ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :

Aluat : framantam un aluat din toate ingredientele, pe care apoi îl învelim în folie alimentare și lăsăm la frigider timp de 40 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si cu el tapetam marginile unei forme guguluf, pe care am uns-o cu putin ulei.

Umplutura : mixam branza de vaci cu zaharul pudra, praful de budinca de vanilie, esenta de vanilie, praful de sare, ouale, coaja rasa de lamaie. Pentru a obtine o textura fina, folosim blenderul vertical. La urma adaugam untul topit, O parte din umplutura o turnam peste aluatul fin forma de guguluf. in restul de umplutura ramasa punem 1 lg cacao, omogenizam bine si intindem peste umplutura alba.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 50 minute; facem testul cu scobitoarea. lasam sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou.

Decor : topim ciocolata alba cu untul (eu am folosit doar 50 g ciocolata alba si mi s-a parut cam putina…), apoi o turnam peste gugulug; deasupra radem ciocolata neagra.

Feliem cu un cutit cu lama bine ascutita.

Spor la prajiturit ! 🙂

A

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6