Chec zebra

Ingrediente :
300 g unt
300 g zahar
6 oua
300 g faina
1 plic praf de copt ( 10 g )
30 g cacao

Mod de preparare :
Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o parte o amestecam cu cacao plus putina apa, cat sa obtinem o pasta curgatoare, apoi omogenizam.

     In tava tapetata cu hartie pentru copt (eu am folosit o tava cu d=23×23 cm), dar puteti folosi tava de chec sau chiar o tava rotunda) asezam compozitia astfel : asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.

O scuturam de masa de cateva ori pana se intinde usor in toata tava, dar fara sa stricam straturile.

Dam tava la cuptor , in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40-50 minute; facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi simpla sau decorata cu zahar pudra.

Lasam checul sa se raceasca, apoi feliem. Absolut delicios .

Si pozele vechi 🙂

656x437_chec-zebra-119996

656x440_chec-zebra-119997

Se poate servi simplu sau langa o cana de cafea, ceai sau lapte.

6 Comentarii

  1. Ciccia

    Che bella! Veramente favoloso questo dolce! Ti seguo da Roma, Italia! Tanti saluti!

    Răspuns
  2. miremirc

    Grazie mille Ciccia 🙂 un bacio da parte mia !

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    Minunat!!! Am sa incerc reteta, ca arata prea bine! Pupici!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine   Mod de preparare Chec rapid cu fructe :      Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu...