Chec zebra
Ingrediente :
300 g unt
300 g zahar
6 oua
300 g faina
1 plic praf de copt ( 10 g )
30 g cacao
Mod de preparare Chec zebra :
Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare.



In tava tapetata cu hartie pentru copt (eu am folosit o tava cu d=23×23 cm), dar puteti folosi tava de chec sau chiar o tava rotunda) asezam compozitia astfel : asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.
O scuturam de masa de cateva ori pana se intinde usor in toata tava, dar fara sa stricam straturile.
Dam tava la cuptor , in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40-50 minute; facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi simpla sau decorata cu zahar pudra.
Lasam checul sa se raceasca, apoi feliem. Absolut delicios .
Si pozele vechi 🙂
Se poate servi simplu sau langa o cana de cafea, ceai sau lapte.
Spor la prajiturit !
Alte retete de chec :
Che bella! Veramente favoloso questo dolce! Ti seguo da Roma, Italia! Tanti saluti!
Grazie mille Ciccia 🙂 un bacio da parte mia !
Arata grozav,Mire!Pupici!
mersi teo 🙂
Minunat!!! Am sa incerc reteta, ca arata prea bine! Pupici!
Superb arata! Pupici