Chec marmorat

DSC_0077

Ingrediente :

5 oua

400 g zahar

400 g faina

300 ml ulei

200 ml lapte

1 plic praf de copt

1 lg cacao

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam galbenusurile cu 200 g zahar , adaugam apoi uleiul treptat ca la maioneza, apoi laptele. Lasam deoparte.

Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam cele 200 g zahar ramase, mixand pana se topeste zaharul si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile de mai sus. Omogenizam cu o lingura, prin miscari circulare, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt (cernute). Compozitia obtinuta o turnam in 2 forme de chec  tapetate cu hartie de copt, lasand o parte din compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao. Compozitia cu cacao o impartim in 2 si o asezam cu lingura peste compozitia alba. Cu un cutit ascutit formam cercuri prin aluat. Coacem in cuptorul preincalzit, pentru circa 40 minute, la 180 grade Celsius. Facem testul scobitorii.

DSC_0017 DSC_0019 DSC_0020 DSC_0021

Scoatem checurile pe un suport de lemn sau un gratar, asezandu-le pe o parte pana se racesc.

DSC_0023

Feliem si servim. Un chec rapid, ieftin si pufos. :).

DSC_0077

DSC_0139

Eu l-am facut si dupa metoda aceasta si a iesit la fel de bun : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in cele 2 forme de chec, lasand putina compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao. Impartim compozitia cu cacao in 2 si o asezam cu lingura peste cele 2 checuri. Marmoram si dam la cuptor.

Spor la prajiturit ! 🙂

Reteta o am de la soacra mea Any .

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4