Ingrediente :
5 oua
400 g zahar
400 g faina
300 ml ulei
200 ml lapte
1 plic praf de copt
1 lg cacao
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam galbenusurile cu 200 g zahar , adaugam apoi uleiul treptat ca la maioneza, apoi laptele. Lasam deoparte.
Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam cele 200 g zahar ramase, mixand pana se topeste zaharul si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile de mai sus. Omogenizam cu o lingura, prin miscari circulare, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt (cernute). Compozitia obtinuta o turnam in 2 forme de chec tapetate cu hartie de copt, lasand o parte din compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao. Compozitia cu cacao o impartim in 2 si o asezam cu lingura peste compozitia alba. Cu un cutit ascutit formam cercuri prin aluat. Coacem in cuptorul preincalzit, pentru circa 40 minute, la 180 grade Celsius. Facem testul scobitorii.
Scoatem checurile pe un suport de lemn sau un gratar, asezandu-le pe o parte pana se racesc.
Feliem si servim. Un chec rapid, ieftin si pufos. :).
Eu l-am facut si dupa metoda aceasta si a iesit la fel de bun : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in cele 2 forme de chec, lasand putina compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao. Impartim compozitia cu cacao in 2 si o asezam cu lingura peste cele 2 checuri. Marmoram si dam la cuptor.
Spor la prajiturit ! 🙂
Reteta o am de la soacra mea Any .
0 Comentarii