Ingrediente :
8 oua
16 lg zahar
un praf de sare
8 lg ulei
8 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)
3 lg cacao +6 lg lapte
coaja rasa de la 1 lamaie
esenta de rom
nuci tocate grosier
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile frecate putin, amestecand de cateva ori cu o lingura. Incorporam laptele si uleiul tot odata, amestecand de cateva ori, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o impartim in 2. In jumatate de punem coaja rasa de lamaie, iar in cealalta pudra de cacao pe care am amestecat-o cu putin lapte si cu esenta de rom (trebuie sa obtinem o pasta). Compozitia alba o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar peste ea compozitia cu cacao. facem cateva valuri cu un cutit prin aluat, presaram cateva bucati de nuci tocate mai mare, apoi dam la copt , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem si pudram sau nu cu zahar pudra.
Absolut un chec rapid, pufos si delicios !
Mult spor ! 🙂
Sursa : http://dianacakes.blogspot.ro/2013/10/chec-la-tava.html
0 Comentarii