Chec la tava

 

DSC_0122

Ingrediente :

8 oua

16 lg zahar

un praf de sare

8 lg ulei

8 lg lapte

12 lg faina

1 plic praf de copt (10 g)

3 lg cacao +6 lg lapte

coaja rasa de la 1 lamaie

esenta de rom

nuci tocate grosier

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile frecate putin, amestecand de cateva ori cu o lingura. Incorporam laptele si uleiul tot odata, amestecand de cateva ori, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o impartim in 2. In jumatate de punem coaja rasa de lamaie, iar in cealalta pudra de cacao pe care am amestecat-o cu putin lapte si cu esenta de rom (trebuie sa obtinem o pasta). Compozitia alba o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar peste ea compozitia cu cacao. facem cateva valuri cu un cutit prin aluat, presaram cateva bucati de nuci tocate mai mare, apoi dam la copt , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0009 DSC_0010 DSC_0011 DSC_0012 DSC_0013 DSC_0014

DSC_0016

DSC_0017

Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem si pudram sau nu cu zahar pudra.

DSC_0110

 

DSC_0122

DSC_0119

 

Absolut un chec rapid, pufos si delicios !

Mult spor ! 🙂

 

Sursa : http://dianacakes.blogspot.ro/2013/10/chec-la-tava.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine   Mod de preparare Chec rapid cu fructe :      Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu...