1 cana de 300 ml
Ingrediente :
4 oua
1 cana zahar
1/2 cana ulei
2 cani mere rase
1+1/2 cani faina
1 plic praf de copt (10 g)
esenta de vanilie
scortisoara (optional)
Glazura :
100 g ciocolata cu lapte
1 lg unt
2 lg lapte
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul treptat, mixand mereu, merele curatate de coaja date pe razatoarea cu ochiuri mari, esenta de vanilie, scortisoara (eu nu am pus) si faina amestecata cu praful de copt. Lasam 1 ora la temperatura camerei, apoi adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare. Omogenizam si intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40-45 minute.
Lasam checul sa se raceasca, apoi punem glazura de ciocolata (amestecam toate ingredientele, pe foc mic, amestecand mereu). Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.
Reteta am primit-o de la fina mea Getutza 🙂 mersii !!!Foarte buna !
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii
Confirmări/Notificări