Chec la tava cu kiwi si banane

Aluat :

100 g unt (80%) moale

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

180 g piure de kiwi (2 kiwi)

4 oua

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt (10 g )

zeama de lamaie

250 g faina

 

Glazura :

100 g crema de branza

100 g smantana pentru frisca

50 g unt (80%)

50 g zahar pudra cu aroma de vanilie

1 banana terciuita

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

bombonele colorate

 

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam apoi piureul de kiwi, galbenusurile si praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, iar la sfarsit faina cernuta.

Turnam compozitia in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170  grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si pregatim glazura .

       Glazura : mixam toate ingredientele, iar la urma adaugam banana terciuita cu furculita , amestecand cu o lingura . Crema obtinuta o intindem peste checul de mai sus. Smantana pentru frisca o batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si intindem peste crema. Eu nu am mai pus . Deasupra presaram bombonele colorate.

 

Un super bun chec cu fructe. Absolut delicios !!

Spor la prajiturit !! 🙂

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol amestecam cu un tel ouale, uleiul...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu un tel pentru omogenizare. Foaia de copt o ungem cu...

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...