Aluat :
100 g unt (80%) moale
150 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
180 g piure de kiwi (2 kiwi)
4 oua
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt (10 g )
zeama de lamaie
250 g faina
Glazura :
100 g crema de branza
100 g smantana pentru frisca
50 g unt (80%)
50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
1 banana terciuita
Decor :
200 ml smantana pentru frisca
1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
bombonele colorate
Mod de preparare :
Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam apoi piureul de kiwi, galbenusurile si praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, iar la sfarsit faina cernuta.
Turnam compozitia in tava (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si pregatim glazura .
Glazura : mixam toate ingredientele, iar la urma adaugam banana terciuita cu furculita , amestecand cu o lingura . Crema obtinuta o intindem peste checul de mai sus. Smantana pentru frisca o batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si intindem peste crema. Eu nu am mai pus . Deasupra presaram bombonele colorate.
Un super bun chec cu fructe. Absolut delicios !!
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii