Ingrediente :
6 galbenusuri
un praf de sare
7 lg zahar
12 lg ulei
coaja rasa de lamaie
12 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)
nuci
cacao
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam galbenusurile cu praful de sare, adaugam zaharul mixand bine, apoi uleiul treptat, praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie, laptele alternand cu faina. Compozitia o turnam in forma de chec. Deasupra asezam bucati de nuci si pudram cu putina cacao. Cu lama unui cutit facem valuri prin compozitie. Coacem compozitia in forma de chec (30*11 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii. Lasam sa se raceasca, apoi feliem si servim cu lapte cald sau ceai fierbinte.
Delicios si rapid.
Este o varianta pentru cand ramanem cu cateva galbenusuri de la prajituri, alaturi de cozonac .
bunaaaaaaaaaa…!!!! cred…dupa cum arataaa 🙂