Ingrediente :
8 albusuri
8 lg zahar
8 lg nuci macinate
8 lg faina
8 lg ulei
1 plic praf de copt (10 g)
esenta de vanilie
esenta de rom
3 lg picaturi de ciocolata (bucatele mici)
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se albesc si obtinem o bezea ferma, uleiul lingura cu lingura, esenta de vanilie sau de rom sau si una si cealalta, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt, nucile macinate si ciocolata bucatele. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem in forma de chec (30×10 cm), in cuptorul preincalzit, la 170 grade celsius, circa 35 minute; facem testul scobitorii. Lasam sa se raceasca si cernem deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii