Ingrediente :
200 g unt topit
200 g zahar
2 lg zahar pudra
esenta de migdale sau vanilie
4 oua medii
120 ml smantana (20%)
1 plic praf de copt (10 g)
260 g faina
Glazura :
100 g ciocolata neagra
1 lg unt
2 lg lapte
500 g visine proaspete
1 lg amidon alimentar (sau faina)
Mod de preparare : curatam visinele de samburi .
Mixam untul topit si zaharul, adaugam esenta de migdale sau vanilie, galbenusurile pe rand, mixadn dupa fiecare; dupa ultimul galbenus mixam cisrca 3 minute, adaugam apoi smantana , praful de copt stins in 1 lgt otet, faina cernuta, iar la urma albusurile batute spuma tare cu 2 lg zahar pudra. Intindem o parte din aluat in forma de chec ( 11*35 cm) tapetata cu hartie de copt, asezam jumatate din visinele amestecate cu amidonul, restul de compozitie si cealalta jumatate de visine amestecate cu amidon. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam checul sa se raceasca si pregatim glazura.
Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare, apoi intindem peste chec. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !!! 🙂
0 Comentarii