Chec cu visine si glazura de ciocolata

Ingrediente :

200 g unt topit

200 g zahar

2 lg zahar pudra

esenta de migdale sau vanilie

4 oua medii

120 ml smantana (20%)

1 plic praf de copt (10 g)

260 g faina

 

Glazura :

100 g ciocolata neagra

1 lg unt

2 lg lapte

 

500 g visine proaspete

1 lg amidon alimentar (sau faina)

 

Mod de preparare : curatam visinele de samburi .

Mixam untul topit si zaharul, adaugam esenta de migdale sau vanilie, galbenusurile pe rand, mixadn dupa fiecare; dupa ultimul galbenus mixam cisrca 3 minute, adaugam apoi smantana , praful de copt stins in 1 lgt otet, faina cernuta, iar la urma albusurile batute spuma tare cu 2 lg zahar pudra. Intindem o parte din aluat in forma de chec ( 11*35 cm) tapetata cu hartie de copt, asezam jumatate din visinele amestecate cu amidonul, restul de compozitie si cealalta jumatate de visine amestecate cu amidon. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam checul sa se raceasca si pregatim glazura.

 Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare, apoi intindem peste chec. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4