Chec cu scortisoara si branza
Aluat :
230 g unt (80%)
400 g zahar
250 g iaurt grecesc (2%)
3 lg lapte
6 oua
350 g faina
1/2 lgt bicarbonat
Umplutura :
50 g zahar
1 lg scortisoara macinata
Glazura :
30 g unt (80%)
50 g crema de branza (Almette cu smantana)
50 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
Decor :
bombonele colorate
Mod de preparare Chec cu scortisoara si branza :
Aluat : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul, adaugam apoi iaurtul, omogenizam bine, laptele, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu bicarbonatul (cernute).
Aluatul il impartim in 2 . Folosim 2 tavi de chec (10*30cm) tapetate cu hartie de copt. Pentru fiecare chec impartim aluatul in 2 si presaram umplutura (scortisoara amestecata cu zahar), apoi restul de aluat. Sau in 3 parti si umplutura in 2 (adica aluat-umplutura-aluat-umplutura-aluat) pentru fiecare chec.
Coacem checurile in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 50 minute.
Peste checurile racite asezam umplutura (mixam toate ingredientele pentru omogenizare) ,apoi decoram cu bombonele colorate.
Un chec rapid si absolut delicios !!! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
0 Comentarii