Chec cu portocale si glazura

IMG_1135

Ingrediente :

3 oua
180 g zahar
180 ml suc stors din portocala
coaja rasa de la 2 portocale
130 ml ulei
250 g faina
50 g amidon de porumb
1 plic praf de copt
1 vf cutit de bicarbonat
1 lg cu varf cacao

Glazura :
200 g zahar pudra
1 lamaie

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi sucul stors din portocale, coaja rasa de portocale, iar la final faina amestecata cu praful de copt , amidonul si bicarbonatul. Omogenizam si turnam intr-o forma rotunda (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, jumatate din compozitie.

IMG_1107

IMG_1108

IMG_1109

Peste compozitia din forma turnam restul de compozitie ramasa amestecata cu pudra de cacao.

IMG_1110

IMG_1111

Dam forma cu chec la cuptor, pentru circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_1112

Lasam checul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.
Glazura : peste zaharul pudra adaugam treptat suc stort dintr-o lamaie, amestecand pana obtinem o glazura alba, de consistenta unei smantani. O lasam sa se intareasca, apoi putem taia si servi.

IMG_1115

IMG_1122

IMG_1124

IMG_1135

Cine doreste, poate inlocui glazura alba cu glazura de ciocolata (100 g ciocolata, 1 lg unt, 2 lg lapte) sau poate presara peste el zahar pudra. 🙂

 

Sursa mea : http://www.lauraadamache.ro/2013/09/chec-cu-portocale.html

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Aurica

    hhhmmm, cremos, delicios si apetisant de bun, sa tot mananci in perioada asta la desert aceasta reteta de chec 😉

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar   Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana  ...

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4