Ingrediente :
3 oua
180 g zahar
180 ml suc stors din portocala
coaja rasa de la 2 portocale
130 ml ulei
250 g faina
50 g amidon de porumb
1 plic praf de copt
1 vf cutit de bicarbonat
1 lg cu varf cacao
Glazura :
200 g zahar pudra
1 lamaie
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi sucul stors din portocale, coaja rasa de portocale, iar la final faina amestecata cu praful de copt , amidonul si bicarbonatul. Omogenizam si turnam intr-o forma rotunda (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, jumatate din compozitie.
Peste compozitia din forma turnam restul de compozitie ramasa amestecata cu pudra de cacao.
Dam forma cu chec la cuptor, pentru circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.
Glazura : peste zaharul pudra adaugam treptat suc stort dintr-o lamaie, amestecand pana obtinem o glazura alba, de consistenta unei smantani. O lasam sa se intareasca, apoi putem taia si servi.
Cine doreste, poate inlocui glazura alba cu glazura de ciocolata (100 g ciocolata, 1 lg unt, 2 lg lapte) sau poate presara peste el zahar pudra. 🙂
Sursa mea : http://www.lauraadamache.ro/2013/09/chec-cu-portocale.html
hhhmmm, cremos, delicios si apetisant de bun, sa tot mananci in perioada asta la desert aceasta reteta de chec 😉