Chec cu portocale si glazura

IMG_1135

Ingrediente :

3 oua
180 g zahar
180 ml suc stors din portocala
coaja rasa de la 2 portocale
130 ml ulei
250 g faina
50 g amidon de porumb
1 plic praf de copt
1 vf cutit de bicarbonat
1 lg cu varf cacao

Glazura :
200 g zahar pudra
1 lamaie

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi sucul stors din portocale, coaja rasa de portocale, iar la final faina amestecata cu praful de copt , amidonul si bicarbonatul. Omogenizam si turnam intr-o forma rotunda (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, jumatate din compozitie.

IMG_1107

IMG_1108

IMG_1109

Peste compozitia din forma turnam restul de compozitie ramasa amestecata cu pudra de cacao.

IMG_1110

IMG_1111

Dam forma cu chec la cuptor, pentru circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

IMG_1112

Lasam checul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.
Glazura : peste zaharul pudra adaugam treptat suc stort dintr-o lamaie, amestecand pana obtinem o glazura alba, de consistenta unei smantani. O lasam sa se intareasca, apoi putem taia si servi.

IMG_1115

IMG_1122

IMG_1124

IMG_1135

Cine doreste, poate inlocui glazura alba cu glazura de ciocolata (100 g ciocolata, 1 lg unt, 2 lg lapte) sau poate presara peste el zahar pudra. 🙂

 

Sursa mea : http://www.lauraadamache.ro/2013/09/chec-cu-portocale.html

 

1 Comentariu

  1. Aurica

    hhhmmm, cremos, delicios si apetisant de bun, sa tot mananci in perioada asta la desert aceasta reteta de chec 😉

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1206
748
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol amestecam cu un tel ouale, uleiul...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu un tel pentru omogenizare. Foaia de copt o ungem cu...

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...

Pin It on Pinterest