1 cana – 250 ml
Blat :
2 cani faina
1,5 lgt scortisoara
1/2 lgt sare
1 plic praf de copt ( 10 g )
1 lgt rasa bicarbonat
2 cani morcovi rasi
1 cana zahar
3 oua
1 lgt esenta de vanilie
1/2 cana ulei
1/2 cana iaurt
Umplutura :
300 g branza de vaci grasa
2 oua
1 lgt esenta de vanilie
3 lg zahar
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron amestecam faina, sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat, in alt castron restul ingredientelor : ouale, iaurtul,morcovii rasi, zaharul, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii.
Umplutura : mixam cele 4 ingrediente cu blenderul pentru a obtine o crema fina.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt apoi intindem o parte din compozitia cu morcovi, un strat de crema, un strat compozitie cu morcovi, un strat crema si ultimul strat de compozitie cu morcovi.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 50 minute ;facem testul scobitorii.
Lasam checul sa se raceasca complet, apoi feliem.
Spor la prajiturit !! 🙂 Delicios !
0 Comentarii