Ingrediente :
3 oua
160 ml ulei (unt topit)
150 g zahar
150 g faina
1 lgt praf de copt
50 ml lapte
3 mere
2 lg unt
2 lg miere
Mod de preparare :
Curatam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam bucatelele de mere si mai lasam pe foc pana cand se inmoaie putin merele . Merele le lasam sa se raceasca si ne ocupam de aluatul de chec.
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul (sau untul topit) ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare (cu un praf de sare), cu ajutorul unei linguri, prin rasturnare, de jos in sus. Adaugam si bucatelele de mere racite (scurse de siropul care l-au lasat). Amestecam cu grija, sa nu se lase compozitia .
Compozitia obtinuta o rasturnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (11*31 cm) si o dam la cuptor pana se coace (verificam cu scobitoarea daca s-a copt ) . Lasam sa se raceasca si abia apoi o scoatem din forma de chec si o putem taia si servi langa un ceai fierbinte .
Un chec rapid, usor de facut si absolut delicios ! Pofta buna !
Vin si eu la feliuta! Aduc eu cafeaua…
Am venit urgent cand am auzit de mere!Pup!
Ce bine merge o felie de chec maine dimineata la cafea.
cred ca e delicios!
este delicios 🙂
Imi imaginez ce bun este!